Purmersteijn JO19-2  –  SV De Rijp JO19-1  Uitslag: 3-2 (1-1)

Zondag 17 maart 2019

Na een uitstekende overwinning twee weken geleden (met Menno als ‘man of the match’ met 3 doelpunten, afgelopen week was afgelast) mochten onze jongens vandaag aantreden tegen Purmersteijn. Een heuse topper volgens de ranglijst (na slechts 2 gespeelde en gewonnen wedstrijden voor beide teams, dat dan weer wel). En Purmersteijn: de historie maakt duidelijk dat dat altijd lastig is. Met een straffe wind schuin over het mooie kunstgrasveld begon de wedstrijd 10 minuten later dan gepland… De thuisploeg in het geel, met nummers, want dat is voor de administratie van de scheids handiger. Die nummers zijn alweer geruime tijd niet verplicht hoor! Zonder Beau, want die bevindt zich nog steeds in sneeuwrijker sferen en zonder Reece (geblesseerd), maar met Bruce en invalkrachten Stijn en Enzo was het team aardig compleet.

De Rijp startte met de wind schuin in de rug. Diepe ballen vlogen dus vaak naar de hoek of schoten ver door. De fysieke aanpak van de thuisploeg maakte het niet eenvoudiger. Er werd heel veel gefloten, de eerste keer na 4 minuten eindelijk eens een vrije trap voor de rood-witte gasten. De wedstrijd kwam dus maar moeilijk op gang. Luc R, de man met het snelste voetenwerk, kwam na een mooie combinatie listig door in de ‘16’ van de tegenstander die hem terstond in een sandwich met hakselaar de doorgang blokkeerde. De scheids vond het geen strafschop. Iets later en eigenlijk veel te vroeg moest De Rijp een nieuwe tegenslag incasseren. Matthijs, tegenwoordig een sterke kracht in het centrum van de defensie, viel uit met een knieblessure. Hierdoor mocht en moest Jip na lang blessureleed, sneller dan door de trainer gepland, eindelijk weer eens zijn kunsten laten zien. Kort daarop dwong De Rijp zijn eerste hoekschop af. Jip mikte de bal precies op het hoofd van de compleet vrijstaande Milan en die kopte onberispelijk raak, 0-1. Heerlijk!

De teams waren aan elkaar gewaagd, beiden leunden op hun sterke defensie en hadden moeite met de eindpass. Onze Bruce bracht een paar keer mooi redding en was attent op de diepteballen die door de tegenwind af en toe achter zijn verdediging dreigden te vallen. Het spel golfde op en neer, maar de ploegen werden nauwelijks gevaarlijk. In de laatste minuut van de extra tijd van de eerste helft profiteerde de thuisploeg toch zomaar van een slippertje van De Rijp, Bruce kon het puntertje in de verre hoek helaas niet pareren. Ruststand 1-1.

Ook na de pauze was het wedstrijdbeeld weinig anders dan daarvoor. Beide teams zoekend naar openingen maar met veel slordigheden. De Rijp vond toch weer als eerste een opening. De trekker werd overgehaald door Robbert, die beheerst de hoek zocht en vond met een heerlijke schuiver, 2-1. Toch was het allemaal niet overtuigend. De thuisploeg voerde met hulp van het windje in de rug de druk op en De Rijp leek meer en meer achteruit te lopen. Maar de defensie gaf eigenlijk niks weg. Daan, Menno, Luc A en Bas bleven geconcentreerd op aanvalspogingen en Bruce maakte in stijl pogingen van afstand onschadelijk. Bas werd voor de tweede keer getorpedeerd, maar de dader kreeg slechts geel en geen uitsluiting. Luc R viel uit nadat hij ongelukkig op zijn al gehavende knie stuiterde. Cas ‘Stocks’ kreeg nog een kans, maar de bal sprong van zijn voet. En als je zelf niet scoort … Weer kwam de thuisploeg uit het niets op gelijke hoogte, YEK, 2-2. Gezien de krachtsverhoudingen en het wedstrijdbeeld was dat misschien wel terecht.

Helaas geschiedde vandaag onrecht. De thuisploeg wist met een snelle combinatie net binnen de ‘16’ en een strakke afronding toch op voorsprong te komen 3-2. Helaas was de tijd nu tekort om dit onrecht teniet te doen (en blessuretijd bestond niet meer). Fokking jammer! Volgende keer een nieuwe kans hopelijk onder betere omstandigheden. Bruce, Enzo, Stijn, dank voor het invallen! Andreas, dank weer voor het kundige vlagwerk.

Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door:


Alex