Gebrek aan scherpte fataal in Wormer

/, Wedstrijdverslagen/Gebrek aan scherpte fataal in Wormer

Gebrek aan rendement brak ons vlaggenschip zondag op tegen WSV ’30 dat voor de tweede keer dit seizoen het team van Peter van der Zwaan een nederlaag toediende. In Wormer werd het zondag 3-1 voor de thuisploeg. Eerder in deze competitie bleek WSV ’30 in De Rijp al de sterkste (2-3). Het was voor SV De Rijp de derde nederlaag na de winterstop. Het excuus dat er veel geblesseerde spelers ontbraken, kon nu niet worden aangevoerd. Al is doelman Jos Timmer nog steeds herstellende van een schouderblessure, kampt Jos Schrama met een spierkwetsuur en liep aanvoerder Wesley Rollman vorige week een gebroken pols op bij een zaalvoetbalwedstrijd. Ook WSV miste spelers die geblesseerd waren of een weekendje weg naar Polen. De toch al jonge ploeg compenseerde dat gemis met talentvolle junioren waardoor de gemiddelde leeftijd uitkwam op 20,3 jaar. Zij spelen vaker in het eerste en werken dan twee wedstrijden in een weekeinde af.

De beweeglijke youngsters maakten het de routiniers van De Rijp al in de eerste helft knap lastig. Toch kwamen de Walvisvaarders op voorsprong. Mikey Hoffs ging goed door in het strafschopgebied en scoorde door de benen van doelman Albert-Jan de Vries. Zijn negentiende goal in twaalf wedstrijden. Maar er mislukte ook nog weleens wat bij Mikey, terwijl Nick Visser en Menno Meijland hele fases niet goed in de wedstrijd zaten. Thom Rijser moet na zijn schouderoperatie nog wedstrijdritme opdoen.
In de eerste helft speelde de straffe wind De Rijp parten, na rust had WSV om die reden moeite om over de middenlijn te komen. De nummer 4 van de ranglijst was echter met veel vertrouwen naar de kleedkamer gegaan door de gelijkmaker, een kopbal kort voor de pauze.

Veldoverwicht
De Rijp had echter in het tweede bedrijf een veldoverwicht. Dat leek in de zestigste minuut een treffer op te leveren, maar Mikey Hoffs stuitte op De Vries. En even later kwam WSV zelfs op voorsprong uit een goede tegenaanval. Een minuut daarna had Menno al de kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Ook hij schoot de bal (hard) op de uitstekende keeper van WSV, die de jeugd van AZ heeft  doorlopen tot en met Jong AZ, maar ook onder de lat stond bij AFC ’34 en Zwaluwen ‘30. Een goede actie en schot van Mikey ging rakelings voorlangs. In de slotfase besliste WSV de wedstrijd door een penalty te benutten na een overtreding van invaller Pascal Oudejans.

De Rijp is nog steeds koploper in 4B omdat Saenden, dat Sporting Krommenie versloeg (0-1),  en Krommenie minder wedstrijden hebben gespeeld. Maar beide teams kunnen De Rijp passeren, waardoor de titelkansen zijn geslonken.  Wie het resterende programma van de drie clubs naast elkaar legt, zal constateren dat Alcmaria Victrix een sleutelrol kan spelen.

Erik Oudshoorn

Resterend programma:
SV De Rijp
Thuis: Knollendam, RCZ, Saenden, Westzaan.
Uit: Duinrand, Zaandijk.

Saenden
Thuis: Duinrand, RCZ, Rood-Wit Z, Sporting S, Zaandijk.
Uit: Alcamaria, SV De Rijp, Westzaan.

Sporting Krommenie
Thuis: Alcmaria, Knollendam, Sporting S, WSV.
Uit: Alcmaria, Rood-Wit Z, Zeevogels.

2019-03-18T15:27:21+00:00maandag 18 maart 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|