Prijsschieten tegen Knollendam

/, Wedstrijdverslagen/Prijsschieten tegen Knollendam

Na weken van kommer en kwel door blessures, pech en nederlagen, haalde SV De Rijp 1 zijn gram tegen VV Knollendam. De 9-1 zege die na afloop op het scorebord stond  was gezien de kansen eigenlijk nog een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen. Maar na afloop constateerde trainer Peter van der Zwaan tevreden dat de spelers die in februari wegvielen door blessures weer in hun oude doen raken. Dat is beslist bevorderlijk voor het spelniveau. Er waren weer volop vloeiende combinaties te zien en dat was met het oog op de ontknoping van het seizoen misschien nog wel het grootste pluspunt. De Rijp moet nu twee weekenden toekijken hoe de concurrentie op de koploper kan inlopen of zelfs passeren. Sporting Krommenie verloor weliswaar van Alcmaria Victrix, verrassend afgetekend (0-3), maar kan via zeges op dezelfde tegenstander en Zeevogels een punt voorsprong nemen op de Walvisvaarders. Het heeft dan wel een wedstrijd meer gespeeld. Saenden staat er qua verliespunten beter voor dan De Rijp en zou ook een punt voorsprong kunnen hebben na overwinningen op Sporting S en Zaandijk. En heeft dan nóg een wedstrijd in te halen als het 14 april op bezoek komt op de Jan Ploegerlaan voor de topper in de Vierde Klasse B.

Traag op gang
Was het afronden een week eerder tegen WSV ’30 nog een probleem, tegen Knollendam ging De Rijp helemaal los. Hoewel de doelpuntenproductie traag op gang kwam. Mikey Hoffs (bal op de keeper) en Nick Visser (kopbal) hadden al in de zevende minuut de score moeten openen. Ze zouden het later meer dan goedmaken. Om te beginnen in de twaalfde minuut toen Mikey op rechts een combinatie aanging met Nick, de bal prima voorgaf en Menno Meijland afrondde. De ban was gebroken en het spektakel kon beginnen. In een tijdsbestek van vijf minuten knalde Mikey op de lat en de paal en Nick ook een keer op de paal. Het was Bas Koster die met een lage schuiver alsnog 2-0 aantekende. Hij en de andere youngster Max Huider zijn al wekenlang prima in vorm.

Nick zorgde met een lob voor 3-0 en vervolgens was Menno aan de beurt voor de 4-0 ruststand. Menno speelde op de vleugel en niet op ‘10’, waar Thom Rijser opereerde. Dit omdat Menno beter van flank kan wisselen met Mikey dan Thom. Wie niet snel uit de kantine was gekomen na de pauze miste de 5-0 van Nick op aangeven van Mikey die ook nog een keer op de doelman stuitte. Maar Nick ging door met scoren. Van zijn voet werd het 6-1 (assist Bas) en 7-1 (assist Mikey). Tot dan toe was Mikey ongelukkig geweest in schoten op doel en de afronding, echter wel sterk in het afleggen naar een ploeggenoot. De beloning kwam in de laatste twee minuten toen hij zijn 20ste en 21ste goal van het seizoen liet noteren.

Galavoorstelling
Het in groten getale aanwezige publiek had in het voorjaarszonnetje op het terras genoten van deze galavoorstelling. Het was vooral de middag van Nick Visser die door zijn vier goals ineens vijftien treffers achter zijn naam heeft staan. De Rijp boekte met de eclatante 9-1 zege de grootste (thuis)overwinning van alle duels in 4B en had ook al de grootste uitzege gerealiseerd (0-6 bij RCZ). Maar wat koop je ervoor als je straks met lege handen staat? Het is dan ook de vraag wat er nog in het vat zit voor De Rijp dit seizoen. Een overwinning op Saenden zou de titel weer dichterbij brengen. En anders behoort het toch zeker tot de mogelijkheden om via de tweede plaats aan de nacompetitie deel te nemen.

Erik Oudshoorn

Resterend programma:

SV De Rijp
Thuis: Saenden, RCZ, Westzaan.
Uit: Duinrand, Zaandijk.

Saenden
Thuis: Duinrand, RCZ, Rood-Wit Z, Sporting S, Zaandijk.
Uit: Alcamaria, SV De Rijp, Westzaan.

Sporting Krommenie
Thuis: Knollendam, Sporting S, WSV.
Uit: Alcmaria, Rood-Wit Z, Zeevogels.

2019-03-25T18:43:47+00:00maandag 25 maart 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|