/, Wedstrijdverslagen/Volhardende MEDEC Walvisvaarders verschalken Spartaanse trekhaken EN: Breaking News !!!

SV Spartanen JO19-1  –  SV De Rijp JO19-1             2-3 (0-1)
Zondag 31 maart. Breaking News: Naar verluid komt Matthijs de Ligt volgend seizoen naar SV de Rijp! Morgen zullen de landelijke media hiervan berichten, deze scoop is lekker voor ons. Sensationeel toch? Voorzitter Oudshoorn van SV de Rijp versprak zich afgelopen week in een vergadering waarbij hij grootse plannen voor de -nu nog- dorpsclub presenteerde. Nieuwe namen worden, naar verluid, later deze week bekend gemaakt. Zou dat iets te maken hebben met de geweldige prestaties van onze JO19-1 ?!? Dat geschreven hebbende:

Wognum. Zomertijd. Kunstgras. Mama Sandra op de fiets (bikkel!). Rood met wit speelt tegen rood en wit. De JO19-1 is lang niet compleet, maar door inzet van sterke youngsters toch weer wel. Zonder Reece (nog geblesseerd), Bruce (geschorst), Luc van A (nog in de natte lentesneeuw bij Beau (beter bekend als Bobi ‘Biiiiiiertje’ der Schilehrer; vorige week nog scorende pop-up keeper), maar met invallers Tom (inval keeper), Cas V (de bijter), Vince (kuifje) en de inmiddels vaste crew Bas, Daan, Matthijs, Luc R, Menno, Ole, Stijn, Milan, Jip, Robbert (ondanks zijn ongewone vliegbewegingen en harde landing) en Cas. Frank hanteerde vandaag de vlag als assistent.

Het eerste kwartier was voor een aandringende thuisploeg. Tom gaf met een paar geweldige reddingen zijn visitekaartje af en hield zijn team in de strijd. De Rijp kroop uit zijn schulp en Ole passte in de diepte naar Jip. De, gelukkig weer, herstelde spits nam de bal knap mee met zijn hak en volleerde de bal in vliegende vaart binnenkantje paal binnen, BWAMMM, 0-1. Lekker!!! En daarna waren nog meer kansen voor De Rijp. Helaas was het geluk niet aan de zijde van de Walvisvaarders.

De tweede helft had de thuisploeg windje tegen. Je zou zeggen dat De Rijp daarmee druk kon zetten  (fijn omdat Tom met een kleine maar lastige blessure onder de lat moest plaatsnemen), maar dat lukt de gasten niet. De trekhaken boys namen het initiatief. De Rijp had moeite om de bal in bezit te houden (bij welhaast elke aanname stuiterde de bal meters weg) waardoor ze steeds achter de feiten en vooral de gastheren aan moesten. Gelukkig was de Rijper verdediging met de uitstekende Luc R, Matthijs, Bas en Daan toch steeds attent zodat de schade beperkt bleef. Of toch niet? Tom wilde de bal oprapen maar de bal glipte door zijn handen en lag opeens voor de voeten van 2 Spartanen waarvan er 1 de bal in het lege doel schoot. KAK! 1-1. Gelukkig voor ons liet Cas ‘Stocks’ ons zien het passen niet verleerd te zijn. Een lepe bal over de verdediging naar Robbert stuiterde mooi op en onze vliegenier verschalkte met een subtiele half volley/ lob buitenkantje voet de uitlopende keeper. De bal tipte heerlijk in de goal, BOEMM, 1-2! Heeeeerlijk! Helaas gaf de thuisploeg toch nog weer gas en ging De Rijp steeds meer achteruit lopen. Eerst maakte Tom met een mooie snoekduik een gevaarlijke dieptepass nog onschadelijk. Maar even later was er een misverstand in de laatste linie. Een  lage voorzet werd niet weggeschoten en een Spartaanse trekhaak kon de bal zomaar bij de tweede paal binnen lopen. KAKAKAK! Gelukkig trok De Rijp uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Menno bleef rustig en passte de bal op tijd naar Milan. Onze ‘Pinjada’ kapte zijn directe tegenstander kundig uit en met een droge knal liet hij het netje bollen, BWAMMM, 2-3 !! YEAHHH, GEWELDIG lekker!!!

Trois points voor De Rijp. En goed nieuws voor de ranking: concurrent P’steijn verloor, dus de Walvisvaarders gaan nu aan de leiding van de 1eklasse! Mooi voor Matthijs! Zie jij het Ligt al? Overigens moet ik nog kwijt dat de wedstrijd werd geleid door een uitstekende scheidsrechter die streng en rechtvaardig de fluit hanteerde. Chapeau! En Tom, Vince, Cas, hartstikke bedankt voor het invallen. Top gedaan!!!  Dat geldt ook voor Frank;  Dank je wel voor het goede vlagwerk!

Klasse gedaan jongens, jullie ongelooflijke veerkracht en teamspirit maakte vandaag weer het verschil. Super! Volgende week mogen we naar Hoogwoud tegen de Grasshoppers. Die schijnen ver te kunnen springen.  Groetjes uit Graft.

2019-04-02T11:55:23+00:00dinsdag 2 april 2019|Jeugd, Wedstrijdverslagen|