De Rijp zet zwak Grasshoppers opzij

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp zet zwak Grasshoppers opzij

⚽Koploper SV de Rijp heeft volledig verdiend met 1-2 gewonnen van middenmoter Grasshoppers dat nauwelijks in het stuk voorkwam.
Grasshoppers mocht niet klagen dat het voor rust maar één treffer tegen kreeg. De Rijp was de baas op het slechte kunstgras (trainings)veld en had meerdere keren kunnen scoren. Dat lukte alleen Scholten (‘Stocks’ voor intimi), die attent was uit de rebound en de bal hoog in de touwen joeg na een vloeiende aanval over veel schijven. De Rijp zette door maar was in de afronding net niet scherp genoeg of vond de uitstekende keeper op zijn weg. Grasshoppers werd nooit gevaarlijk.

Na de rust begon De Rijp slap. Alsof de wedstrijd gewonnen was en de punten in de tas. Daarmee hielpen ze de thuisploeg onbedoeld terug in de wedstrijd. Helemaal toen een misverstand in de tot dan toe uitstekende verdediging een vrije doortocht en de gelijkmaker betekende. De Rijp was hierdoor weer wakker en nam het initiatief weer stevig in handen. Eerst werd een doelpunt van Roelofsen ‘de tank’ nog afgekeurd. De gasten bleven gevaarlijker en creëerden kans op kans, maar de Grasskeeper hield zijn team lang in de wedstrijd. In de slotfase kwam De Rijp alsnog dik verdiend op voorsprong. Waal verschalkte met een uitstekende lob de aan de grond genagelde Grabbelaar op schitterend aangeven van captain Roelofsen.

Met  speciale dank aan invaltoppers Pasteuning, Hogeterp en Veenman.

2019-04-10T10:48:15+00:00woensdag 10 april 2019|Jeugd, Wedstrijdverslagen|