Grasmaaien met robots

//Grasmaaien met robots

Alkmaar Sport gaat het B- en C- veld en het gras achter de tribune maaien met 2 robots. Deze robotmaaiers maaien het gras op 2,5 cm. Ze worden aangestuurd met een App. Ze zijn zo ingesteld dat ze op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond hun werk doen.

Doeltjes en hoekvlaggen
Het is belangrijk dat we altijd na de wedstrijd de doeltjes op het B- en C-veld op zijn plaats terugzetten op de duidelijk gemarkeerde plekken. Ook de hoekvlaggen moeten na de wedstrijd van het veld. Als we dit niet doen, dan gaat de robotmaaier om de doelen en hoekvlaggen heen en dit is natuurlijk niet de bedoeling.
Voor het grasveld achter de tribune moeten we nog een goede oplossing bedenken. Tijdens deĀ  trainingsavonden kunnen de doelen op het kunstgrasveld blijven staan, maar in het weekend staan deze vaak achter de tribune en dan gaan juist de robotmaaiers hun werk doen…

Meld een ingelaste wedstrijd
Als een wedstrijd wordt ingelast buiten het programma om, meld dit dan bij Bert Goesinne via 0299-673662.

Veilig
De robots komen dus regelmatig uit hun hok om het gras te maaien. Ik wil de jeugd erop wijzen; kom niet aan de robots, want dan stopt deze meteen. De robotmaaier is verder veilig.

Bert Goesinne,
Materiaal- en complexbeheer