/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp JO19-1 – SV Nieuw West United JO19-1                                            6-1 (4-0)

Zondag 12 mei. Een bijzondere dag. Daarom een bijzondere inleiding:
(Over)Grootmoeder – Moederziel – Moeder koek – Moeder kloek – Moeder overste – Moeder aarde – Moederplant – Mama Mia – Motherfucker – Moederbedrijf – Koningin-moeder – Moeder Maria – Moederschip – Moederskindje – Moederinstinct – MILF (is ook iets met moeder) – Moederconcern – Moedersleutel – Moedertaal – Moederborst – Moeder melk – Moedermavo … en dus:
Moeder dag !
Ook was deze 12 mei moederdag een hele mooie voetbaldag. Sowieso werd er eindelijk weer eens gespeeld na een lange pauze. En de zon liet flinke stralen over het kunstgras en onze bollekes schijnen. Maar vooral: Onze Beau had zijn ski’s, Lederhose en Schnaps opgeborgen en hij nam meteen de aanvoerdersband (rood wit rood, de kleuren van de Oostenrijks vlag)! Grote afwezige vandaag was onze Luc vA. Hij moest de titelaspiraties van de Rijper hoofdmacht mede in stand houden.

Met Reece, Bas, Matthijs, Beau (c), Daan, Menno, Stijn, Ole, LucR, Robbert en Jip in de basis en Cas, Bruce en Nikki, startte onze JO19-1 voorzichtig. Al snel bleek dat die bescheidenheid niet nodig was. De thuisploeg nam de wedstrijd stevig in handen. De balvaardige tegenstanders konden de bal niet in de ploeg houden doordat De Rijp kort op de bal zat en goed in de dekking stond. Toch was het pas door een verdiende pingel dat De Rijp op voorsprong kwam. Robbert schoot de bal keurig in de hoek, de keeper had de goede hoek gekozen maar was te laat. BAF, 1-0! Even later was het weer Robbert die kordaat afdrukte na een drukke situatie voor de goal van de gasten. BOEMM, 2-0. Daarna was het Matthijs die heel attent was bij een scherp geschoten hoekschop van Jip. Of het nou met hoofd, neus, kin of schouder was of toch de voet van een verdediger? Maakt niks uit, de bal lag in het netje! BWAMM, 3-0! Had de Rijper verdediging dan niets te doen? Zeker niet, maar onze defensie was bijna net zo sterk als die van Liverpool FC thuis. Matthijs en Beau waren heer en meester in het centrum, Bas en Daan heersten aan de zijkanten (en stoomden regelmatig op naar voren). En de gasten hadden niet veel kaas gegeten van de buitenspelval van de slimme Rijpers! Ole was heerlijk als stoorzender en lekker tikkend in de driehoekjes. Luc R nam bij weer een mooie aanval de bal in eens op zijn slof. Helaas ging de schitterende poeier rakelings over. Diep in de eerste helft was daar opeens Menno – al was hij al voor driekwart aangeslagen en bijna leeg gespeeld – die nog een duit in het zakje deed. Met een ijzersterke rush op links kwam hij door tot een 1 op 1 met de keeper, maar die stopte zijn wat mislukte inzet. De rebound was echter weer voor Menno die nu wel vol kon uithalen. Het net vloog bijna van de palen, zo hard knalde hij de bal tegen de touwen, BWAAMMMMM, 4-0. Ruststand.

Na rust tapte de tegenstander uit een ander vaatje. Met veel beweging en snelle balcirculatie hielden zij controle. De Rijp vond het best, want die controle was vooral voor de eigen 16 van de gasten. De Rijp bleef wel scherp op een foutje in het rondspelen van de bal, of als de tegenstander toch besloot met een inspeelpass een linie verder te komen. Al snel profiteerde Jip van een slippertje. Jip omspeelde de keeper en tekende BOEMM de 5-0 aan. Helaas kon De Rijp de nul niet houden. Een actie binnen de ‘16’ mislukte en de bal ging terecht op de stip. Ook deze pingel werd onberispelijk ingeschoten. YEK, 5-1. Het slotakkoord was voor De Rijp. Matthijs knikte de bal – net als zijn naamgenoot van de komende landskampioen – BWAMMM lekker binnen, 6-1!, Een klinkende overwinning! Dank aan de uitstekend leidende scheidsrechter Frans en assistent Alex. Dank, ook namens alle moeders! Enne: Volgende week 19/5 weer thuis, tegen KGB. Tot dan!
NB: wist u dat het woord ‘moed’ van ‘moeder’ is afgeleid. Niet te verwarren met ‘moet’ overigens… Daaaaaaag!

2019-05-13T17:23:31+00:00maandag 13 mei 2019|Jeugd, Wedstrijdverslagen|