SV De Rijp in alle geledingen op z’n best

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp in alle geledingen op z’n best

Een middagje SV De Rijp betekent niet alleen aangenaam verpozen met een versnapering op het gezellige terras, maar is ook genieten van goed voetbal. Neem het succes van het tweede elftal afgelopen zondag. Dankzij een 5-3 overwinning op IVV 2 kroonde dit team zich tot kampioen van de reserve Derde Klasse C. Na een afwezigheid van een seizoen keren de Rijpers terug in de Tweede Klasse.

Twee jaar geleden was het al verrassend dat De Rijp 2 via de nacompetitie promoveerde naar dit niveau. De inbreng van Mikey Hoffs, inmiddels eerste elftal, was toen ook van belang. Nu toonde de ploeg zich in de reguliere competitie in 23 duels de sterkste in een poule met Purmerend, Volendam (3), Buitenveldert (3), Zaandijk en Hercules Zaandam. Succestrainer Peter Koster, die ook als jeugdcoach zijn kwaliteiten heeft bewezen, en Casper Hogenes hebben van De Rijp 2 een geoliede machine gemaakt met goed combinatievoetbal. Het kampioenschap werd uitbundig gevierd, gehuld in een speciaal kampioens-T-shirt . Eerst op het terras en na de wedstrijd van het eerste elftal op de platte kar door het dorp.

Er heerste dan ook nog een vrolijke rumoerigheid toen de hoofdmacht om 14.00 uur moest aantreden tegen Westzaan. Het drukkende weer leek voor een loomheid op het veld te zorgen. De Walvisvaarders kwamen door een treffer van Nick Visser al vroeg op voorsprong. In de achtste minuut tikte hij de bal in het net. Daarna had De Rijp duidelijk moeite met de gesloten verdediging van de Westzaners. En op het middenveld van het 3-4-3-systeem was nauwelijks te merken dat het team van Peter van der Zwaan een man meer had.

Er moest een bijzondere speler terugkeren van vakantie om De Rijp over het dode punt heen te helpen: Mikey Hoffs. Hij vertoefde de afgelopen week in Mexico en was zaterdagnacht op het vliegtuig gestapt voor een elf uur durende vlucht. Van tevoren was berekend dat de clubtopscorer, die tegen Duinrand sowieso niet kon spelen vanwege een schorsing, de tweede helft moest kunnen halen. Eenmaal op Schiphol geland appte hij al naar zijn vrienden dat hij vermoeid was. Bijna een uur later dan gepland arriveerde Mikey met zijn tas op het terras aan de Jan Ploegerlaan. De wedstrijd was allang begonnen. Opnieuw klonk het: ‘Heerlijke vakantie gehad, maar wel vermoeid van de reis.’ Jetlag ongetwijfeld ook.

Fenomeen
Van der Zwaan trok zich er weinig van aan, zag dat zijn team ook in de tweede helft moeite had om de score op te voeren en liet Mikey al snel warmlopen. Rond de zestigste minuut stapte de spits binnen de lijnen. Wat vervolgens gebeurde was ongelooflijk. In een half uur zorgde het fenomeen bijna in z’n eentje voor een monsterscore. Mikey’s eerste actie was al meteen goed voor een doelpunt.

Gelukkig maar want Westzaan deed wat terug: 2-1. Nick, die ineens opleefde en veel meer steun kreeg in de aanval, vergrootte de marge tot 3-1. Nick verzorgde ook de assist waaruit Mikey 4-1 maakte. En voor wat hoort wat, na een goede dieptepass van Thom zorgde Mikey dat Nick 5-1 op het scorebord bracht. In de laatste twee minuten scoorde Mikey nog tweemaal dankzij assists van Nick en Menno Meijland. De wonderboy staat inmiddels op 26 treffers. In het rare klassement van het Noordhollands Dagblad is de handicap die wordt gehanteerd echter zodanig dat hij geen kans maakt om topscorer van de regio te worden. De hattrick van Nick bracht hem op een totaal van negentien goals.

Aanstaande zondag de laatste competitiewedstrijd tegen Zaandijk (uit). SV De Rijp blijft voor de titel afhankelijk van puntenverlies van Saenden dat op bezoek moet bij Alcmaria Victrix en een punt meer heeft op de ranglijst. Maar dankzij de zege op Westzaan kan De Rijp de tweede plek niet meer ontgaan en is daardoor verzekerd van de derde periode, goed voor deelname aan de nacompetitie.

JO-19
Titelkansen zijn er ook nog voor het team van JO-19. Dat speelde op het C-veld zondagmiddag in de schaduw van de senioren tegen KGB en won die voorlaatste competitiewedstrijd met 2-1. De youngsters van trainer Mart Nooij zijn koploper in de Eerste Klasse met een punt voorsprong op Purmersteijn. Dat heeft echter een duel minder gespeeld vanwege een gestaakte wedstrijd tegen VVA/Spartaan. Die ploeg moest in Purmerend onder politiebegeleiding van het veld en is toevallig volgende week ook de laatste tegenstander van onze junioren. Het is dus de vraag wat de KNVB hierin gaat beslissen. ‘Maar wij willen zondag gewoon winnen en dan zien we wel wat er gebeurt’, meent ex-bondscoach Mart Nooij.

Kortom op één mooie zondagmiddag een elftal dat kampioen werd en twee die nog titelkansen hebben op de laatste competitiedag, dit is SV De Rijp op z’n best.

Erik Oudshoorn

2019-05-20T14:52:48+00:00maandag 20 mei 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|