SV De Rijp JO19-1 – KGB JO19-1, Stijn doet KGB pijn 2-1 (2-0)

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp JO19-1 – KGB JO19-1, Stijn doet KGB pijn 2-1 (2-0)

Zondag 19 mei, de voorlaatste competitieronde. De Rijp was eerder deze zondag door naaste concurrent Purmersteijn afgelost als ranglijst aanvoerder. De Rijp kon weer aan kop komen door het winnen van de tegenstander van vandaag, vv KGB uit Bovenkarspel. Dat heeft niets te maken met de Russische geheime dienst. Wel met de voetbalvereniging Kolping’s Glorie Blijft, vernoemd naar een Duitse priester die vond dat verpozing na arbeid belangrijk was. Terug naar de ranglijst. Purmersteijn heeft te maken met een bij een stand van 6-2 wegens wanordelijkheden gestaakte wedstrijd. Op de ranglijst lopen zij dus nog een wedstrijd achter. Het wordt voor het kampioenschap nog spannend hoe deze wedstrijd door de KNVB wordt afgewikkeld.

Onze jongens waren deze warme, zonnige zondag gehavend. Luc vA bleek gestolen door onze hoofdmacht, Jip was geblesseerd door een op de training verrekt enkelbandje en Beau – vorige week eindelijk terug uit de sneeuw – bleek diep gezonken en ondergedoken in Egypte. Gelukkig was Milan, alias  P., vorige week jammerlijk afwezig (en ook jammerlijk per abuis vergeten in het verslag; sorry!) er weer bij. Samen met Reece, Luc R, Bas, Matthijs, Daan, Stijn, Ole, Menno, Cas en Robbert startte hij om de bovenste plek op de ranglijst weer op te eisen. Bruce, Jip, Vince en Max begonnen op de bank.

Na een kort aftasten was de eerste kans voor De Rijp. Een mooi schot van Menno ging rakelings naast. Maar KGB liet zich niet inpakken. De snelle spits ontsnapte aan de aandacht van onze verdediging en kwam in een 1 op 1 met Reece. Gelukkig blokte onze keeper de inzet. Dat kunstje probeerden de gasten nogmaals, maar Bas was sneller en greep tot 2x toe uitstekend in. Dit KGB wapen was geïdentificeerd en geneutraliseerd. De thuisploeg bouwde de aanvalsdrift meer vanuit de organisatie, met Matthijs en Ole als ijzersterke dragers, ondersteund door de solide Daan, Luc en de al eerder genoemde Bas. Toch moest De Rijp attent blijven. Oef, een vrije schietkans voor de gasten ging gelukkig over. En toen opende De Rijp de score. Cas zag heil in een pass, ging erachteraan, speelde zich vrij en zette voor. Daar dook als een duveltje uit een doosje Stijn op die zijn rechter voet, precies voordat de KGB verdediger de bal wilde wegschieten, diezelfde bal met veel effect (buitenkantje rechts en halve pirouette) tegen de touwen joeg BWAAMMMM 1-0! Bijna direct daarna was het weer Stijn die, na goed werk van Ole, met een vlammend schot opnieuw het vijandelijke netje vond. BWAMMMM, 2-0!Dat leek een comfortabele voorsprong, maar bijna duurde het plezier van de thuisploeg te kort. Reece miste kracht bij het wegbeuken van de bal die in de voeten van een aanvaller van de gasten terecht kwam met bijna vrij baan. Maar Reece herstelde zich uitstekend en de marge bleef 2. Oef en Yes!
Met 2-0 konden we rusten.

Tweede bedrijf. Nog steeds 2 teams die het elkaar moeilijk maakten. Milan werd in de diepte aangespeeld. In de 1 op 1 schoot hij de bal op de keeper. Daarna een schietkans van Menno maar de bal vloog hoog over. Eigenlijk werd KGB niet meer gevaarlijk. Bruce kwam binnen de lijnen voor Stijn (zou hij matchwinnaar blijken?), Vince kwam voor Cas. De wedstrijd was nog niet gespeeld. Weer was het Bas met een uitstekende ingreep die hiermee een vrije kans van de gasten voorkwam. Een magistrale actie en slalom van Matthijs bracht Bruce in stelling. Vanuit een moeilijke hoek nam hij de bal op zijn pantoffel maar helaas schoot die net voorlangs de verkeerde kant van de paal. Toen deed KGB wat terug. Een hoge vrije trap vanaf bijna de zijlijn zeilde over Reece en onder de lat YEK, 2-1. Werd het toch nog spannend! Een mooie dieptepass kwam door op Robbert op links. Die legde de bal mooi opzij naar de goed meegekomen Menno, maar een polletje maakte dat Menno miste, zijn enkel dubbel klapte en vers gedroogd gras hapte (nieuwe Rijper vega specialiteit uit Ruud’s kitchen)? Helaas kon Menno niet verder. Max viel in en sleurde met alle krachten uit z’n lijf om de aanvalsopbouw van de gasten te verstoren met soms ferme bloktackles. Lekker! Toen kreeg Milan last van kuitkramp. Jip moest er daarom toch nog in en was nuttig in de slotminuten. In de laatste minuut van de extra tijd was toch nog een kans voor de gasten, maar Reece dook tijdig en kundig bovenop de bal. Einde wedstrijd.

Niet goed, wel een – zwaar bevochten – winst. 3 Punten erbij en weer bovenaan de ranglijst! Yes!! Dank aan scheids Gerard, assistent Andreas, coach Mart en teammanager Loek. En natuurlijk invallers Max en Vince. Goed gedaan boys. Volgende week de afsluiting tegen VVA/Spartaan in Amsterdam-West (vlak achter de ring A10). Betaald parkeren!!

2019-05-21T09:54:01+00:00maandag 20 mei 2019|Jeugd, Wedstrijdverslagen|