Geen titel maar wél nacompetitie

/, Wedstrijdverslagen/Geen titel maar wél nacompetitie

De platte kar kon voor het eerste elftal in de schuur blijven. De zondag verliep zoals verwacht. De Walvisvaarders wonnen zelf bij Zaandijk (1-3), maar concurrent Saenden had weinig moeite met Alcmaria Victrix (1-6) en behield een punt voorsprong, genoeg voor de titel. Doelstelling niet gehaald, maar het gaat te ver om te spreken van een mislukt seizoen.

Hoe lang heeft onze hoofdmacht in de Vierde Klasse C dit seizoen niet bovenaan gestaan? Het ging pas mis toen na de winterstop vijf, zes dragende spelers geblesseerd raakten. En in die fase stonden net de sterkere ploegen uit de poule op het programma. Uiteindelijk bleken 57 punten niet voldoende voor het kampioenschap omdat er een team was dat constanter presteerde. Maar ook voor een groot deel uit dertigers bestaat en dus een mindere toekomst heeft.

Promoveren
SV De Rijp moet nu proberen via de nacompetitie te promoveren naar de Derde Klasse. Na wederom een vrij weekend gaat het team van Peter van der Zwaan het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Geel Wit ’20 (Haarlem, nummer 4 uit de Vierde Klasse D) en Fortius (Amsterdam, nummer 4 uit Vierde Klasse E). De Rijp speelt thuis, nog een leuk middagje voor de penningmeester. Als dit treffen wordt gewonnen, volgt er nog een finale op neutraal terrein.

In Zaandijk werd al snel duidelijk dat de seinen op rood stonden. In de rust had Saenden immers al een 0-3 voorsprong in Alkmaar. Van der Zwaan hield er wijselijk zijn mond over in de kleedkamer. ‘De meeste spelers wisten het waarschijnlijk toch wel.’ De Rijp had een groot veldoverwicht, maar speelde niet een van zijn beste wedstrijden. Het was ook even schrikken toen Zaandijk uit een vrije trap op voorsprong kwam. De ploeg had immers op dat moment, in de 25steminuut, geen enkele kans gehad en zou er daarna ook bijna geen meer krijgen.

De muur stond niet goed of doelman Jos Timmer dekte de voor hem rechterhoek niet goed af. Anderzijds een verdienste van de verdedigende middenvelders (Bas Koster en Thom Rijser) alsmede de defensie (Rick Schrama, Niels van Bavel, Valentijn Jonk en Luc van Aalderen) dat het achterin goed dicht bleef in de rest van de wedstrijd. Waarbij opviel dat Luc opbouwend steeds beter begint te spelen, een aanwinst van het eerste elftal deze JO 19-verdediger.

Voorin ontbrak de scherpte. Zowel bij Nick Visser als Mikey Hoffs. Ze hadden veel te veel tijd nodig om gevaarlijk te worden. Mikey had mede door zijn vakantie een paar weken niet getraind en dat was te zien. Toch kwamen de eerste twee goals weer door zijn inbreng. Kort voor rust zorgde Mikey bij een scrimmage voor de gelijkmaker en in de zeventigste minuut had de doelman van Zaandijk geen antwoord op een laag maar hard schot. Nick was met een buitenspelgoal daarvoor nog dicht bij een treffer geweest. Mikey sluit de competitie af met 28 doelpunten in achttien wedstrijden (!). Nick heeft er twintig achter zijn naam staan. Vijf minuten voor tijd werd de eindstand bereikt toen invaller Rody Gast de bal uit een voorzet bij Thom deed belanden en die schoot perfect in.

De weg naar de Derde Klasse ligt nog open voor De Rijp. ‘Het was vandaag niet best. Maar we gaan twee weken volle bak trainen’, zei een gemotiveerde Mikey. Ook hij beseft dat dit seizoen nog een feestelijk einde kan krijgen.

Erik Oudshoorn

2019-05-27T18:11:42+00:00maandag 27 mei 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|