SV De Rijp terug in de Derde Klasse!

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp terug in de Derde Klasse!

SV De Rijp maakt na twee seizoenen zijn rentree in de Derde Klasse. De beslissing daarvoor viel niet op het veld, maar dinsdag op de burelen van de KNVB. Daags na de eclatante zevenklapper tegen Fortius in de tweede ronde van de nacompetitie kreeg het bestuur om half elf per mail de mededeling dat de finale tegen Zwanenburg zondag niet meer gespeeld wordt.

Aangezien een aantal clubs komend seizoen de overstap maakt naar de zaterdag, zoals RKAV Volendam, zijn alle finalisten gepromoveerd naar de Derde Klasse of ontlopen zij de degradatie uit die afdeling. Wij zijn zo onbescheiden om te stellen dat de Walvisvaarders de promotie zondermeer verdienen.

De titel was aan ons vlaggenschip voorbij gegaan door een groot aantal blessures in de maand februari. Toen werd er verloren van Alcmaria Victrix,  Sporting Krommenie en WSV ’30. Een verliespartij minder was genoeg geweest om kampioen Saenden voor te blijven in de strijd om de titel. De ploeg uit Wormerveer had na 24 duels slechts een punt meer dan het team van de succesvolle trainer Peter van der Zwaan. De 57 punten die De Rijp bijeen sprokkelde waren in menige poule genoeg geweest voor het kampioenschap.

Nacompetitie
Desondanks begon ons vlaggenschip op Tweede Pinksterdag goed geluimd aan de nacompetitie. Aanvankelijk bood Fortius nog de nodige weerstand, maar het was wederom Magic Mikey die De Rijp over het dode punt heen hielp. In de elfde minuut bediende Menno Meijland op links Nick Visser die Mikey Hoffs in de diepte aanspeelde. De clubtopscorer liftte de bal over de keeper van Fortius en scoorde. Rond het half uur werd de wedstrijd in drie minuten beslist. Eerst werd Mikey in de diepte aangespeeld door Jos Schrama en maakte vervolgens 2-0. Kort daarna werd hij op de rand van het strafschopgebied aan zijn arm getrokken door Abbas Qanbari. De arbiter zag er een doorgebroken speler met een reële scoringskans in en trok rood. Uit de vrije trap van Menno kopte Nick De Rijp naar 3-0. Voor rust verscheen er zelfs nog een 4-0 stand op het scorebord door Nick na een combinatie met Mikey.

In de tweede helft bouwden de Walvisvaarders de score vrolijk verder uit. Menno maakte met een mooie lob 5-0, Mikey na een assist van Thom Rijser 6-0 en Wesley, weer helemaal terug van zijn armbreuk, 7-0.

Handhaven
Nu is het zaak om ons komend seizoen te handhaven in de Derde Klasse. Peter van der Zwaan, die voor de tweede keer met De Rijp promoveert, begint aan zijn zesde jaar op de Jan Ploegerlaan. Mikey heeft beloofd dat hij blijft, Tim Deitmers keert terug van De Zouaven en met nog een enkele versterking van buitenaf alsmede de aanstormende jeugd, zou dat moeten lukken. Zelfs voor een dorpsclub als SV De Rijp die vrijwel geheel afhankelijk is van zijn eigen kweek.

Erik Oudshoorn

2019-06-12T07:29:00+00:00woensdag 12 juni 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|