Monsterscore SV De Rijp tegen Always Forward in bekertoernooi

//Monsterscore SV De Rijp tegen Always Forward in bekertoernooi

SV De Rijp 1 is het KNVB-bekertoernooi ijzersterk gestart. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen werd Always Forward met 9-3 verslagen.  Daarmee kwam de ploeg uit Hoorn eigenlijk nog goed weg. Want in het laatste kwartier verzuimden de Walvisvaarders de dubbele cijfers op het scorebord te brengen.

Niemand in de rust verwachtte echter dat de triomf voor De Rijp zo overtuigend zou uitpakken. De eerste helft was immers moeizaam verlopen. Forward bleek een goed team te hebben met enkele technisch vaardige spelers. De Rijp was echter efficiënt in de tegenaanval. Mikey Hoffs en Nick Visser (2x) troffen voor rust doel. Wie anders ook. Zij zetten hun sterke optreden van vorig seizoen gewoon voort. Telkens ging Always Forward echter met succes in de achtervolging.

Laatste wapenfeit
Na rust kwamen de Hoornaars uit de Vierde Klasse zelfs langszij (3-3), maar dat was dan ook wel hun laatste wapenfeit. Menno Meijland ging zich steeds meer met de aanvallen bemoeien. De nummer 10  moest in de eerste helft wat verdedigend werk doen en bewees na de pauze, toen het prijsschieten werd, dat zijn conditie steeds beter wordt. Binnen twee minuten beslisten Mikey en Menno (iedere met een assist en een goal) de wedstrijd: 5-3. Vervolgens zonk bij Forward de moed in de schoenen. Het was even niet meer Altijd Vooruit. De ploeg bleek in de eerste helft met zijn krachten te hebben gesmeten. Dan moet je niet tegen een stel hongerige Rijpers spelen. Menno maakte subtiel ook 6-3, weer na aangeven van Mikey, die daarna 7-3 voor zijn rekening nam. Invaller Mike Poel deed eveneens een duit in het zakje na een assist van Nick. En het slotakkoord was voor Thom Rijser, die ook steeds beter uit de verf kwam naarmate de wedstrijd vorderde.

Dubbele cijfers
In het laatste kwartier verzuimden Nick (kopbal) en Menno (wilde de bal terugleggen voor een leeg doel) om de dubbele cijfers op het scorebord te brengen. Maar daar maalde niemand om. Zonder Stijn Deitmers, Valentijn Jonk, Wesley Rollman, Jelle Tromp en Luc van Aalderen, die nog wel inviel maar net terug was van vakantie, was dit een uitstekende prestatie onder leiding van gelegenheidsaanvoerder Nick. Een overwinning op de grootste club van Hoorn die meer dan duizend voetballers op de ledenlijst heeft staan en met de jeugd op divisieniveau speelt. Een ploeg ook die zich regelmatig ontpopt als een echte cupfighter. We mogen trots zijn op ons vlaggenschip, al constateerde trainer Peter van der Zwaan terecht dat er met name in defensief opzicht voordat de competitie in de Derde Klasse van start gaat nog het een en ander voor verbetering vatbaar is. Zondag op bezoek bij Westfriezen in Zwaag, een week later wordt de eerste bekerronde aan de Jan Ploegerlaan afgesloten tegen SSV.

Erik Oudshoorn.

2019-09-02T18:19:44+00:00maandag 2 september 2019|Senioren|