SV De Rijp laat Westfriezen ontsnappen in bekerstrijd

//SV De Rijp laat Westfriezen ontsnappen in bekerstrijd

SV De Rijp 1 heeft zondag verzuimd een flinke stap te zetten naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Het team van trainer Peter van der Zwaan liet Westfriezen in de laatste minuut op gelijke hoogte komen, na een 1-3 voorsprong. De poulewinst die nodig is om verder te bekeren, ligt echter nog steeds binnen bereik. Een overwinning zondag in het kermisduel met SSV volstaat vermoedelijk om voor het eerst sinds jaren weer een ronde verder te komen. Het doelsaldo kan doorslaggevend worden. De monsterzege op Always Forward van De Rijp (9-3) zal zwaar wegen.

In Zwaag beleefden de Walvisvaarders een belangrijke testcase voor de competitie in de Derde Klasse. Westfriezen had in de hele wedstrijd meer balbezit, maar dat past in strategie van De Rijp dat de tegenstander graag het spel laat maken. Ons vlaggenschip is dan op z’n sterkst en dat bleek ook in dit duel. In de eerste helft kreeg De Rijp zeker een handvol honderd procent-kansen. Dat begon al in de tweede minuut met een bal op de lat van Nick Visser. Maar hij revancheerde zich tien minuten later. Een voorzet van Luc van Aalderen schoot Nick prachtig hoog in de touwen. Daarna hadden Menno Meijland, Mikey Hoffs en Jos Schrama vrij voor de keeper Westfriezen op grotere afstand kunnen zetten.

Pas in de tweede helft werd de score opgevoerd. De gelijkmaker (1-1) moest De Rijp eerst nog wakker schudden. In de 64ste minuut haalde Mikey met geweldig veel snelheid de achterlijn waarna hij de bal perfect voortrok op Nick die simpel kon afdrukken. Elf minuten later was het Nick die Mikey in de diepte aanspeelde, waarna onze sterspeler 1-3 aantekende. Beide spelers kunnen elkaar zo langzamerhand blindelings vinden. Een fantastisch wapen.

Hand
Jammer dat tien minuten voor tijd de 2-3 viel omdat in het centrum buitenspel werd opgeheven. En in de laatste minuut van de extra tijd kreeg uitgerekend uitblinker Nick bij het opspringen de bal ongelukkig tegen zijn hand, waarna uit de vrije trap de gelijkmaker op het scorebord kwam. Nick baalde geweldig achteraf zoals het een echte winnaar betaamt, ondanks zijn goede spel. Verzachtende omstandigheden voor De Rijp: in de tweede helft moest Jos Schrama met een blessure naar de kant, hij werd in het centrum vervangen door de belofte Beau van Leeuwen die zijn debuut maakte in een officiële wedstrijd. En op het middenveld moest Menno het veld ruimen met een hopelijk niet te ernstige knieblessure nadat hij fel in de rug was gelopen. Alles bij elkaar leermomenten voor De Rijp zonder waarschijnlijk al te grote gevolgen. Dat laatste hangt ook af van de komende kermisbezoeken…

Erik Oudshoorn.

2019-09-10T06:12:45+00:00maandag 9 september 2019|Senioren|