SV De Rijp in knock-outfase bekertoernooi

//SV De Rijp in knock-outfase bekertoernooi

Het elftal van trainer Peter van der Zwaan heeft vrij eenvoudig de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. SV Rijp won zondag voor eigen publiek met 5-0 van SSV, terwijl de concurrenten Westfriezen en Always Forward niet verder kwamen dan een gelijkspel (1-1). Vooraf was al duidelijk dat ons vlaggenschip met een zege vrijwel zeker de beide Hoornse clubs de baas zou blijven, mede dankzij de eclatante triomf (9-3) op Always Forward.

Na de domper in de laatste minuut tegen Westfriezen (3-3), pakte ons vlaggenschip tegen de opponent uit Stompetoren de draad weer op. Een voorzet van uitblinker Luc van Aalderen werd door Mikey Hoffs afgerond in de zeventiende minuut. Twintig minuten later stelde Mikey op zijn beurt Wesley Rollman in staat om 2-0 te maken. Dat deed de aanvoerder door de bal hoog in de touwen te schieten. Maar de mooiste goal kwam van de voet van Luc die vanaf rand strafschopgebied meedogenloos uithaalde. Het ziedende schot vloog met een duizelingwekkende snelheid door een woud van spelers in het net. De keeper van SSV kan de bal niet gezien hebben en was kansloos.

In de tweede helft voegden Wesley en Mikey (assist Jos Schrama) er nog ieder een treffer aan toe, ondanks het feit dat de kermis steeds meer zijn tol begon te eisen.

Talent van het Seizoen
Na afloop kreeg Luc van Aalderen in de kleedkamer onder applaus van zijn medespelers de prijs voor Het talent van het Seizoen 2018/19 uitgereikt. Het gebeurt niet vaak dat een jeugdspeler zich zo snel aanpast in het eerste elftal. Luc bestrijkt als linksback eventueel de hele linkerflank en heeft dus niet alleen defensieve maar ook aanvallende kwaliteiten.

Overigens beƫindigde SV De Rijp de wedstrijd met vijf jeugdspelers: naast Luc waren dat Rick Waal, Beau van Leeuwen, Mike Poel en Bas Werring. Laatstgenoemde debuteerde heel verdienstelijk. Menno Meijland (knie), Nick Visser (hand), Stijn Deitmers (rug) en Max Huider (vakantie) konden geen acte de presence geven. Hopelijk zijn zij er zondag weer bij als de Walvisvaarders tegen Meervogels aan de Jan Ploegerlaan het avontuur in de Derde Klasse beginnen.

Erik Oudshoorn.

2019-09-16T11:33:43+00:00maandag 16 september 2019|Senioren|