Nederlaag tegen Meervogels ondanks weergaloze Mikey Hoffs

/, Wedstrijdverslagen/Nederlaag tegen Meervogels ondanks weergaloze Mikey Hoffs

Vier goals maken, misschien wel de beste wedstrijd van je leven spelen en dan toch verliezen. Het overkwam Mikey Hoffs zondag in het duel met Meervogels ‘31. Hij kon niet voorkomen dat de terugkeer van SV De Rijp in de Derde Klasse werd gevierd met een overwinning: 5-6. Een abnormale uitslag, in een abnormale wedstrijd met een abnormale uitblinker. De clubtopscorer en Speler van het Jaar van vorig seizoen moest tot zijn grote spijt achteraf constateren dat het voor hem dweilen met de kraan open was geweest. In schril contrast met zijn wervelende acties en magistrale goals ging er op het middenveld en in de verdediging te veel mis bij de Walvisvaarders.  Meervogels kwam met 4-2 achter, maar won uiteindelijk niet onverdiend gezien het veldoverwicht.

Mikey heeft echter zijn visitekaartje afgegeven in de Derde Klasse. De spits is veel sterker aan de bal dan drie jaar geleden, toen hij bij Hercules bijvoorbeeld liep te ploeteren met een conditionele achterstand.  De spits was nu ongrijpbaar voor de verdedigers van Meervogels. Voetbal van een andere planeet voor dit niveau. Al in de tweede minuut schoot hij een penalty onberispelijk binnen na zelf ten val te zijn gebracht. Jammer dat Meervogels zes minuten later eveneens door een strafschop na een handsbal alweer op gelijke hoogte kon komen. En in de vijftiende minuut volgde de 1-2 toen er op links ineens een tegenstander een vrije doortocht kreeg. Er zou sprake zijn geweest van buitenspel.

Weergaloze goal
Maar Mikey en Nick Visser repareerden de schade razendsnel.  Nick bediende Mikey op maat (2-2) en bij een snel genomen vrije trap, nadat ten onrechte geen voordeel was gegeven, sloeg Mikey opnieuw toe met een weergaloze goal uit een moeilijke hoek (3-2). Een zuivere hattrick had hij binnen een half uur al in zijn zak.  In de 27ste minuut vond Mikey vanaf de rechterkant bijna blindelings Nick, die 4-2 aantekende. Een fraai genomen vrije trap zorgde voor 4-3, maar De Rijp had de marge van twee treffers weer kunnen herstellen als Nick een strafschop had gekregen toen hij in het zestienmetergebied in de rug werd gelopen. De dienstdoende arbiter was op dat moment net de middenlijn gepasseerd en liep dus te ver weg om het goed te kunnen zien.

In de tweede helft had De Rijp weinig tot niets meer te vertellen tegen Meervogels dat dit seizoen voor de promotie naar de Tweede Klasse wil gaan en een sterk evenwichtig elftal heeft. Trainer René van Elsland liet zijn ploeg met veel ruimte in de rug spelen, mede om te proberen de pass naar Nick en Mikey te kraken. Althans dat beweerde hij achteraf. Hoe het ook zij, De Rijp kwam niet meer in zijn spel en bleef veel te veel voor zijn eigen doel hangen. Daarmee riep het de problemen over zichzelf af. Er kwam nog een fenomenale goal van Mikey (5-4) die deed denken aan de solo van Zlatan Ibrahimovic tegen NAC Breda in 2004 tijdens zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Mikey had zelfs nog een vijfde kunnen maken en ook Nick kreeg een royale kans. Beide keren greep de doelman goed in. Aan de andere kant van het veld sloeg Meervogels drie keer toe en pakte de punten.

Spelbeeld
De Rijp trok zo aan het kortste eind in een ware thriller, dat qua resultaat uiteraard als teleurstellend en onbevredigend werd ervaren. Zorgen baarde het spelbeeld. De nummer drie van vorig seizoen was immers heer en meester, met name in de tweede helft. Maar aan de andere kant kreeg het sterke Meervogels vijf goals tegen van een promovendus, die ook nog eens veel spelers miste. Max Huider, Menno Meijland, de gebroeders Deitmers en Thom Rijser ontbraken immers. Tijdens de wedstrijd viel ook Luc van Aalderen weg met een blessure. Het mag duidelijk zijn dat zij niet gemist kunnen worden tegen ploegen van het kaliber Meervogels. Zondag weer een sterke tegenstander: Limmen uit. Hopelijk is ons vlaggenschip dan wat completer, want Mikey kan niet altijd in zijn eentje de kastanjes uit het vuur halen.

Erik Oudshoorn.

2019-09-23T18:29:36+00:00maandag 23 september 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|