De Rijp pakt tegen Bergen eerste punt in Derde Klasse

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp pakt tegen Bergen eerste punt in Derde Klasse

Ruim een jaar geleden was fusieclub Bergen in de uitwedstrijd van de reguliere competitie en in de play-offs veel te sterk voor SV De Rijp (3-1 en 3-0). Zondag ontmoetten beide teams elkaar op ons sportpark in de Derde Klasse en werd het 2-2.  Het eerste punt is dus binnen voor de Walvisvaarders. Met dank weer aan Mikey Hoffs die beide treffers van De Rijp voor zijn rekening nam en nu na twee duels al zes goals achter zijn naam heeft staan.

Maar verheffend was het allemaal niet op deze gure herfstdag. Te veel spelers acteerden onder hun niveau. De toeschouwers die wind, regen en koude trotseerden zagen vooral in de eerste helft een zeer matig duel waarin Bergen na 22 minuten op voorsprong kwam toen doelman Jos Timmer verkeerd stond opgesteld bij een schot van de linkerflank. Voor rust moest de sluitpost van Bergen voornamelijk zijn handen warmen aan een knal van Nick Visser.

Pas in de tweede helft deed De Rijp wat terug. Een voorzet van links van Thom Rijser werd in de 57steminuut door Mikey prima ingeschoten (1-1). De vreugde om de gelijkmaker was snel verstomd. Een minuut later kwam Bergen alweer op een voorsprong. Maar in de zeventigste minuut werd Mikey weggestuurd door opnieuw Thom en daar waar iedereen een voorzet verwachtte voor het doel schoot Mikey de bal schitterend in de korte hoek. Even later moest hij met kramp aan beide benen uitvallen. Dat was jammer, want toen Bergen risico’s ging nemen om de zege binnen te halen, waren er voor Mikey, in combinatie met anderen, mogelijkheden geweest om de ruimte benutten.  Dat gebeurde niet met de invallers en uiteindelijk kon iedereen vrede hebben met het gelijkspel.

Achterin had Jurjen Cramer de opdracht gekregen de watervlugge Noah Robles uit te schakelen. Dat deed hij met verve. ‘Ik moest voor Noah een speler opofferen, maar het was wel de moeite waard’, meende trainer Peter van der Zwaan. Het inzetten van Cramer ging ten koste van Jos Schrama.  ‘Ach, jullie hebben een punt gepakt van de koploper’ , grinnikte Bergen-trainer Djordi Hopman, die ook kon leven met de 2-2.  Zijn ploeg veroverde in drie duels zeven punten en gaat nog steeds aan de leiding in de Derde Klasse B. Bergen won eerder van Sporting Krommenie (3-0) en van Hercules Zaandam (3-4).

Ilpendam
Zondag wacht de confrontatie met Ilpendam. Dat waren vroeger tussen De Rijp en deze club altijd stevige duels. Hopelijk laat de arbiter dan wat meer toe dan tijdens de wedstrijd tegen Bergen. Scheidsrechter Uijttewaal trok in totaal zeven keer geel. Vier keer een prent voor De Rijp en drie voor Bergen in een toch niet al te vijandige wedstrijd. Maar volgens de leidsman uit Alkmaar waren het wel degelijk stevige overtredingen. Zo vroeg in het seizoen is het vervelend al een strafblad op te bouwen. Uitkijken dus zondag, want het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat De Rijp alleen op volle oorlogssterkte goede resultaten kan boeken in deze Derde Klasse. Het is dan ook van belang dat Menno Meijland en Max Huider snel weer bij de groep aansluiten.

Erik Oudshoorn.

2019-10-09T06:16:36+00:00dinsdag 8 oktober 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|