SV De Rijp pakt drie punten op knollenveld

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp pakt drie punten op knollenveld

Bij het zien van het hoofdveld van Ilpendam leek ons vlaggenschip zondag al met 1-0 achter te staan. Hoog gras, kale plekken voor de doelen, soppige, zware mat door de regen, waar nota bene kort ervoor ondanks de zondvloed ook nog het tweede elftal op had gespeeld. Het was in niets te vergelijken met het kunstgras aan de Jan Ploegerlaan. Maar de Walvisvaarders waren niet geïmponeerd door de omstandigheden. Zelfs een kwartiertje wennen was niet nodig.

Binnen zeventien minuten stond De Rijp op een 0-2 voorsprong. Twee keer trof Nick Visser, die dit seizoen pas een keer had gescoord, het net. In de elfde minuut verzorgde Mikey Hoffs de assist en zes minuten later was Luc van Aalderen met een verre pass vanaf links de aangever. Jammer dat die comfortabele voorsprong op het knollenveld van Ilpendam binnen drie minuten uit handen werd gegeven. De Rijp liet zich onder andere verrassen door een ingestudeerde corner. Een lage trap, een overstapje en een schot van rand zestien metergebied. Het is dat er geen stick aan te pas kwam, maar deze hoekschop had niet misstaan in een hockeywedstrijd (2-2).

De Rijp kwam toch weer op voorsprong. Een schitterende kopbal van Nick vloog onder de lat in het net. Koppen is niet het sterkste punt van onze spits, maar deze bal zat er goed in. Het was tevens een zuivere hattrick (drie goals in een helft) en als de statistieken kloppen de 85ste competitietreffer van Nick in het rood-witte shirt van SV De Rijp. Die mijlpaal van honderd goals moet dit seizoen gehaald kunnen worden.

Onderliggende partij
In de tweede helft was De Rijp de onderliggende partij. Meteen vanaf de hervatting draaide Ilpendam de duimschroeven aan. Maar Jos Schrama was het centrum van de defensie komen versterken en dat bleek een verbetering. Zeker ook in de luchtgevechten. En verder groeide doelman Jos Timmer in de wedstrijd. Steeds meer straalde hij uit dat hij die middag ondanks het modderbad in zijn doelgebied niet meer gepasseerd wilde worden. Luc moest naar de kant met een enkelblessure, Max Huider liep op zijn laatste benen door een trainingsachterstand na een lange vakantie en Mikey had last van zijn heupen. In de 55steminuut had de clubtopscorer (zeven goals uit drie!) een vrije schietkans, maar de bal vloog via het hobbelige veld hoog over. Toch besliste Magic Mikey de wedstrijd. In de tachtigste minuut werd hij goed de diepte ingestuurd, passeerde een verdediger en ook de doelman van Ilpendam met een knal in de linkerhoek van het doel (2-4).

Een lekkere overwinning, die De Rijp met stip op de ranglijst liet stijgen van de elfde naar de zesde plek. Toch waren er wel wat puntjes voor verbetering vatbaar. Ilpendam kon geheel vrij opbouwen omdat er niet ‘hoog’, zoals dat tegenwoordig heet, druk werd gezet. Oftewel, er werd voorin te weinig gestoord, waardoor ook op het middenveld spelers van De Rijp werden uitgespeeld. Ilpendam buitte deze situatie te weinig uit, maar er zullen ongetwijfeld teams komen in de Derde Klasse die dat wel gaan doen. Verdedigen begint bij de aanval, trainer Peter van der Zwaan zal daar met de selectie de komende weken aan moeten werken. In de rust wees hij al op dit feit. Desondanks was er achteraf in de kantine van Ilpendam respect voor De Rijp. ‘Jullie hebben de beste aanval van de Derde Klasse’, zei de elftalleider van het tweede team. ‘Wees daar blij mee.’

Erik Oudshoorn.

2019-10-14T14:43:00+00:00maandag 14 oktober 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|