SV De Rijp 2, een update: 4×2=10. Een team dat strijdt met elkaar

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp 2, een update: 4×2=10. Een team dat strijdt met elkaar

SV de Rijp 2 doet in mijn ogen erg goed mee in de reserveklasse 2. Wel weten deze mannen van het eerste uur en het tweede vlaggenschip van onze SV het bij tijd en wijle erg spannend te maken. Hieronder een review van de verrichtingen van onze mannen.
22/09      SV de Rijp 2 – AFC 4              9-4 (2-1) Aris (2), Mike D (2), Mike K (1), Jip (2), Remon (1), Rick (1) *
29-09      Hillegom 4 – De Rijp 2          3-3 (1-0) Aris, Remon, Jip
13/10      De Rijp – DSOV 2                    4-3 (2-1) Aris (2), Jip (2)
20/10      DSS – De Rijp 2                        1-2 (0-2) Aris, Mike D
*u leest hierboven alleen de doelpuntenmakers; voetbal is natuurlijk een teamsport. Daarom ook alle lof voor de andere mannen van dit keurkorps: Lieuwe, Rody, invalkeeper en speler, Nick B., Pander & Benk J. (brokken van kerels), Mathijs “Zijp!”, Beau, Bas W., Melle, Jurjen, Milko, Pascal, en Patrick (nog geblesseerd maar wel vlaggend).

U leest het: Een keurig rijtje en genoeg voor een gedeelde eerste plaats op de ranglijst!!!!! Waar het de eerste wedstrijd, op eigen veld, met een gelijk opgaande eerste helft met een nipte voorsprong pauzeerde, werd de tegenstander in de tweede helft met flitsend spel van het veld geveegd. Vooral dankzij fenomenale acties van Bas W. scoorde 2 op de juiste momenten en knakte het moreel van AFC. Met een eclatante overwinning was de competitie gestart! BWAM.

Dat werd anders in de tweede wedstrijd, waar keeper Lieuwe na blessureleed weer tussen de palen plaats kon nemen. Met stevig fysiek spel op een mooi complex (de bollen boeren hier blijkbaar goed) wist de thuisploeg de Rijp eerst te foppen. Maar toen de roodwitte leeuw op stoom kwam stond er opeens een 1-3 op het scorebord. Een schitterende poeier van Aris was goed voor de 1-1, de tweede goal een attente intikker van Jip en de laatste van Remon een beauty van een vrije trap in de winkelhaak. U had er bij moeten zijn! De 1-3 bleek echter niet genoeg. De Rijp liep steeds meer achteruit, leek minder geconcentreerd. Opeens viel de aansluitingstreffer voor de thuisploeg  in de 89ste (! ) minuut. Tot overmaat van ramp viel diep in blessuretijd ook nog de gelijkmaker via een opportunistische bal. Deze gezien de krachtsverhouding terechte puntendeling voelde als verlies. Vet balen dus!

De derde wedstrijd weer op eigen veld. Weer gingen onze mannen met een krappe voorsprong de rust in. Aris was op stoom en in een 1:1 verschalkte hij de keeper in de korte hoek. Een mooie boogbal van Remon deponeerde Aris zijn 2de goal met een twister donkey backflip kick achter de keeper in het netje. Daarna kreeg Jip vleugels. Stofzuiger Remon speelde diep op Jip die de keeper kansloos liet. Daarna onderschepte Mathijs (‘Zijp’ voor intimi) de bal. Ook hij vond Jip in de diepte en die liet de keeper wederom kansloos met een schot in de lange hoek. Maar ook hier werd het nog rete spannend omdat De Rijp de tegenstander weer terug liet komen. Was het vermoeidheid, concentratieverlies, zelfoverschatting? Geen idee! Gelukkig bleven onze mannen deze keer wel aan de goede kant van de score. Pfffffff. Billenknijpen is geen hobby. En dat heeft niets met Harvey W en #metoo te maken …

En ook (gister) tegen DSS in Haarlem, tussen de honkbalvelden en op een onbehoorlijk zwart gestrooid veld (lekker die korrels, lijkt wel prut) werd het weer billenknijpen. De Rijp speelde de eerste helft uitstekend en DSS had weinig in te brengen. Aris beukte de bal schitterend in de winkelhaak na een breedteballetje van Jip. Daarna was het een aanval uit het boekje van Louis en Ronald, maar ook van het illustere trainersduo Hogenes en Koster. Jip veroverde de bal en speelde op Mike D, een kaats op Jip die vanaf de achterlijn de bal weer teruglegde en Mike de bal ‘zu Hause’ bracht. In de tussentijd heeft Jip gezegd dat hij 4 keer had kunnen en moeten scoren (Of hield hij zijn kruit droog voor een hoogtepunt later vandaag)? Met de ervaring van de vorige 2 wedstrijden waren wij er dus niet gerust op met deze beperkte marge. De tweede helft zag er inderdaad heel anders uit. Na een heerlijk fietsrondje Zandvoort – Santpoort en het kopje van Bloemendaal (oef!) ontvouwde zich een rommelig spel voor onze ogen. De tegenstander had een nieuwe automatische vlagopsteker ingehuurd die zodra de bal over de middellijn werd gespeeld de bezoekers stuitte. Ook de arbiter leek een koffie met een shotje ??? getapt te hebben gekregen. Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht. Totdat de vervelende spits tegen Benk op liep en de scheidsrechter vond dat zijn ‘head first’ duik een strafschop waard was. Lieuwe pakte de goede hoek, de schutter de andere en dus stond het opeens 1-2 met nog genoeg tijd te gaan. Geen vuiltje aan de lucht, toch? Bijna wel. De scheidsrechter vond het nodig om Victor Mids te imiteren en een paar keer een kaart te trekken (what the Mindf*ck)! Gelukkig bleven onze jongens rustig en geconcentreerd genoeg en ontpopte Lieuwe zich als “coole Kermit de sluitpost”, waarmee de punten naar De Rijp mee konden. BWAMM!!! Toedeledoki.

Enne oja, Jip had zijn kruit vanochtend inderdaad droog gehouden voor een fijn kunstje later op de middag op het thuisveld voor volle tribunes. Lees en huiver welk kunststukje in het verslag van onze voorzitter.

J Spoiler alert ->>>>>>>

2019-10-26T10:17:32+00:00maandag 21 oktober 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|