De Rijp buigt pas na strafschoppen voor Monnickendam

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp buigt pas na strafschoppen voor Monnickendam

Een gelegenheidsteam van SV De Rijp was dinsdagavond dicht bij een stunt in het bekertoernooi. Zaterdageersteklasser Monnickendam kreeg de sterk verjongde Walvisvaarders pas bij het nemen van strafschoppen op de knieën. Ten opzichte van het competitieduel van twee dagen eerder tegen Egmondia ontbraken bij De Rijp Mikey Hoffs (geschorst), Jos Schrama, Frits Melten, Tim Deitmers (alledrie geblesseerd) en Max Huider (werk). Langer zijn al afwezig Menno Meijland, Mike Poel en Luc van Aalderen.  Dus in totaal min of meer acht basisspelers waren om diverse redenen niet van de partij.

Desondanks had Monnickendam een moeilijke avond aan de Jan Ploegerlaan. Nick Visser zorgde middels twee fraaie doelpunten dat De Rijp met een verrassende 2-1 voorsprong ging rusten.  Bij de eerste goal werd hij vrij voor het doel gezet door een steekbal van Jip de Graaf, die zondag als invaller nog twee keer scoorde tegen Egmondia. Bij de tweede goal was Rick Waal de aangever. De neo-senioren, inclusief Beau van Leeuwen, hielden zich prima staande. Bijna alle spelers hadden overigens slechts een dag rust gehad, Monnickendam als zaterdagclub een dag extra.

Verdedigen
In de tweede helft was daar toch niet heel veel van te merken. Al kon De Rijp toen alleen nog verdedigen, maar deed dat met verve. Pas vijf minuten voor tijd kwam Monnickendam op gelijke hoogte. Een dubieuze vrije trap (Beau speelde de bal bij een sliding), werd door de ploeg van trainer Ab Persijn in het doel gefrommeld achter doelman Jos Timmer die uitstekend stond te keepen.

De eersteklasser speelde op dat moment met tien man omdat Tom Pruim na een charge van het veld was gestuurd en had eigenlijk ondanks het veldoverwicht niet eens zoveel kansen gecreëerd.  Bij het nemen van de strafschoppen misten Nick Visser en Beau. Valentijn Jonk en Nick Blokdijk schoten de bal van elf meter wel onberispelijk binnen. Monnickendam trapte de bal een keer hard naast het doel. Het was een leerzame avond voor trainers en tieners.

Erik Oudshoorn.

2019-10-24T08:33:34+00:00woensdag 23 oktober 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|