Overwinning op Sporting Krommenie met perspectief

/, Wedstrijdverslagen/Overwinning op Sporting Krommenie met perspectief

Vorig seizoen was het vooral Luc van Aalderen die zich aandiende als talent in het eerste elftal van SV De Rijp. Het was dan ook niet moeilijk voor de omvangrijke jury om hem te verkiezen tot Talent van het Jaar. Dat gebeurde vrijwel unaniem. Zoals het er nu naar uitziet zal het aan het einde van de huidige competitie een stuk moeilijker worden voor de keuzeheren om de speler van de toekomst te bepalen.  Jip de Graaf gaf zijn visitekaartje al af tegen Egmondia met twee treffers. En zondag maakten Beau van Leeuwen en Rick Waal een uitstekende indruk bij de Walvisvaarders. Mede door hun goede spel werd Sporting Krommenie, vorig seizoen in de Vierde Klasse een geduchte tegenstander, met 3-2 verslagen.

Trainer Peter van der Zwaan koos in tegensteling tot het duel met Hercules Zaandam niet voor Jip in de basis. Beau was als vanzelfsprekend in het centrum van de verdediging weer de vervanger van Jos Schrama, die na zijn hamstringblessure wel op de bank zat. En Rick fungeerde als linkshalf. Daardoor kon Thom Rijser de nummer tien-positie innemen en bleef Wesley Rollman op zijn vertrouwde stek aan de rechterkant.

Honderd procent kansen
De Rijp zakte als gewoonlijk in om ruimte te creëren en via razendsnelle tegenstoten proberen te scoren. Dat had in de eerste helft meerdere malen moeten gebeuren. Zes honderd procent kansen werden om zeep geholpen. In de achtste minuut dacht Rick de bal simpel in de verre hoek te tikken na een fraaie actie van Mikey Hoffs, maar de bal ketste op de paal. Toch maakte de zoon van Piet, die waarschijnlijk wel raad had geweten met deze bal, zowel verdedigend als opbouwend een goede indruk. Het was natuurlijk nog even wennen om Mikey met zijn snelheid goed aan te spelen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Rick steeds meer controle over de bal. Thom miste een keer voor open doel, schoot eenmaal voorlangs en zag een lobje over het doel zeilen. Mikey ging alleen op de keeper af, wilde hem omspelen, maar kwam verkeerd uit.

De doelpunten kwamen pas in de tweede helft. Maar het was Krommenie dat als eerste doel trof. Lang konden de spelers van Sporting er niet van genieten. Nauwelijks een minuut later rondde Mikey een voorzet van Nick Visser fantastisch af. Vervolgens miste Mikey zijn tweede kans na rust, maar hij maakte alles goed met een actie op de achterlijn waardoor Thom met een mooie voetbeweging 2-1 kon maken.  Sporting-coach Jordi van Beek achteraf: ‘Hij speelde in een kleine ruimte een verdediger van ons uit die nooit wordt gepasseerd.’ En Van der Zwaan: ‘Ik denk dat Mikey op de achterlijn nog geen halve meter ruimte had. Een geweldige actie.’

Het was nog niet klaar voor De Rijp. Want in de 69ste minuut begon Nick een solo à la Robben voor het strafschopgebied langs en zijn uithaal was verwoestend. Een belangrijke goal achteraf, want in de slotfase kwam Krommenie nog terug tot 3-2. Even gingen de gedachten terug naar een week eerder toen in de extra tijd tegen de huidige koploper Hercules ook dankzij een afstandsschot een gelijkspel in rook op ging.  Maar de drie punten kwamen zondag niet meer in gevaar.

Buenos Aires
Een opmerkelijke rol dus ook weer voor Magic Mikey. Woensdag was hij teruggekeerd van een lange vliegreis uit Buenos Aires. Hij had zijn moeder voor haar vijftigste verjaardag een tiendaags tripje naar Argentinië gegund. Eenmaal thuis voelde de clubtopscorer (acht goals) zich flink beroerd worden. Vervolgens heeft hij drie dagen in bed gelegen met buikgriep. Mikey had dus twee weken niet getraind toen hij zondag aan de aftrap stond. ‘Ik speelde niet geweldig. Ik had vooraf aangegeven als eerste gewisseld te willen worden, maar Nick moest ook naar de kant en toen kon het niet meer. We moeten dit seizoen in ieder geval niet degraderen of in de nacompetitie belanden. Als we de komende weken bij Purmerend en Limmen (inhaalduel, red.) ook punten pakken zijn we goed op weg. Dit was in ieder geval een mooie overwinning’, aldus Mikey.

Erik Oudshoorn.

2019-11-04T18:31:51+00:00maandag 4 november 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|