De Rijp in Limmen tegenstander van zichzelf

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp in Limmen tegenstander van zichzelf

SV De Rijp deed zichzelf de das om tijdens de inhaalwedstrijd in en tegen Limmen. Onnodige tegengoals door individuele fouten resulteerden in een 3-1 nederlaag. Op de ranglijst van Derde Klasse B is het team van Peter van der Zwaan nu weggezakt naar een elfde plek. Maar in deze knotsgekke poule, die wordt aangevoerd door Hercules Zaandam, zit alles dicht bij elkaar.

Zonder Max Huider, Bas Koster, Thom Rijser, Jos Schrama en de langdurig geblesseerden Stijn Deitmers, Tim Deitmers en Menno Meijland leek de klus in Limmen op voorhand al een zware dobber te worden. In de eerste helft maakten de Rijpers bovendien een wat afwezige indruk. Onwennig ging de bal rond in de nieuwe samenstelling, met veel misverstanden tot gevolg.  Voor dit inhaal- en bekerweekend had een aantal selectiespelers een weekendje Barcelona gepland,  zonder er rekening mee te houden dat er zelfs kort na de zomer weleens een duel kan worden afgelast. Zo moesten veel jonge krachten de opgevallen plaatsen opvullen. ‘Wie voor het seizoen zou hebben verklaard dat wij tegen Limmen met een middenveld zouden spelen met Jip de Graaf, Remon Smit en Rick Waal, was voor gek verklaard’, zei teamleider Martin Effting. ‘Tel daar Luc van Aalderen en Beau van Leeuwen als jonge spelers in de defensie ook nog maar bij.’

Wennen
Het was dan ook wennen aan elkaar, maar de cruciale fouten kwamen juist van de routiniers. Aanvoerder Wesley Rollman veroorzaakte een strafschop door een tegenstander aan de achterlijn in het zestienmetergebied even vast te houden. De speler van Limmen ging dankbaar liggen. Bij de tweede tegentreffer, nog voor rust, probeerde Valentijn Jonk in de laatste linie tussen twee tegenstanders door te slalommen. Dat mislukte en uit de tegenstoot werd het 2-0. Voorin strooide Mikey Hoffs met verrukkelijke passes, maar er werd weinig mee gedaan. Vooral Nick Visser kreeg een levensgrote kans.
De Walvisvaarders lieten zich te makkelijk terugdrukken en riepen zo het onheil over zichzelf af.
Dat werd in de tweede helft anders toen Remon op de plek van laatste man ging spelen en Valentijn op zijn oude positie op de linkerflank  terecht kwam.  SV De Rijp was plotseling niet meer de onderliggende partij en verschillende keren dicht bij een tegentreffer.
Toch was het aanvankelijk Limmen dat de marge vergrootte. Jurjen Cramer liet daarbij een speler van Limmen uit zijn rug voor het doel opduiken. Sneu voor doelman Jos Timmer die met een paar schitterende reddingen in de hele wedstrijd erger had voorkomen. Pas in de 87ste minuut scoorde De Rijp. Een voorzet van Valentijn werd door Nick Visser knap in de korte hoek gekopt. Na een actie van Mikey op rechts maakte De Rijp nog een tweede goal, maar die werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Het was slechts voor de statistieken geweest.

Na afloop gingen er stemmen op om Valentijn de komende twee wedstrijden op links te laten staan. Remon had hem immers redelijk goed vervangen als centrale verdediger en tegen SVA en SV Beemster zal De Rijp punten moeten pakken om niet verder in de gevarenzone te raken.  Bovendien hebben Mikey en Nick voorin meer ondersteuning nodig.  Dan moet ons vlaggenschip vaker van het eigen doel kunnen spelen.

Matig ploegje
Limmen-trainer Jurg Bosman vond De Rijp maar een matig ploegje. ‘Zonder Mikey Hoffs stelt dit team weinig voor’, meende hij. Maar met de spelopvatting van de tweede helft en op volle oorlogssterkte, ziet De Rijp de return tegen Limmen met vertrouwen tegemoet. ‘Telkens als we puntenverlies lijden heb ik het idee dat het onnodig is’, sprak een teleurgestelde Mikey na afloop. En zo is het.

Erik Oudshoorn.

2019-11-18T18:22:58+00:00maandag 18 november 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|