Domper na contractverlenging trainer

/, Wedstrijdverslagen/Domper na contractverlenging trainer

In de wedstrijdbespreking voor het duel met SVA dacht Peter van der Zwaan zijn ploeg op scherp te zetten met het nieuws dat hij ook volgend seizoen nog hoofdcoach van SV De Rijp zal zijn. Bestuur en trainer kwamen vorige week donderdag een nieuw contract voor een jaar overeen nadat uit gesprekken bleek dat er nog voldoende chemie is tussen spelers, technische staf, club en de Amsterdamse Purmerender. Van der Zwaan verbindt zich voor het zevende seizoen aan De Rijp, hetgeen uniek mag worden genoemd. Hiermee tarten we de bekende voetbalwetten. Het zijn echter de uitzonderingen die de regel bevestigen. Ex-Ajacied Van der Zwaan, die met Telstar ruim 160 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde, wordt al de Rijper Arsène Wenger genoemd.

Maar de mededeling van de oefenmeester aan zijn spelersgroep had geenszins het gewenste effect. De Walvisvaarders speelden tegen concurrent SVA misschien wel hun minste wedstrijd van het seizoen en verloren kansloos met 4-1. Er ontbrak duidelijk een stuk positieve agressie bij De Rijp die de ploeg uit Assendelft wél kon opbrengen. De ‘tweede bal’ was vaak voor de tegenstander, duels werden zelden gewonnen. Pas bij een 3-1 achterstand ging De Rijp meer vooruit voetballen, zoals feitelijk vanaf de eerste minuut de bedoeling was geweest met het doorschuiven van Valentijn Jonk naar de linkshalfpositie. Toen ontstonden er ook kansen. Dat de goal aan de andere kant viel was pech: een schot op doel werd twee keer van richting veranderd.

Flitsende actie
Weliswaar tegen de verhouding in kwam De Rijp in de 36ste minuut nog op voorsprong. Nick Visser bediende Mikey Hoffs die met een flitsende actie zijn negende treffer van het seizoen maakte. Maar de vreugde om die goal was van korte duur. Coen de Waard maakte drie minuten later gelijk na een voorzet vanaf onze linkerkant van Daan Rijkhoff. Diezelfde Rijkhoff ging in de tweede helft op de linkerflank spelen en kwam tegenover debutant Bas Werring te staan. Dat was een slimme zet. In drie minuten, in de 53ste en 56ste minuut, sloeg Rijkhoff twee keer toe. Waarbij natuurlijk de hele defensie van De Rijp faalde. Maar de wedstrijd leek daarmee beslist. Al was Nick in de 64ste minuut nog dichtbij een tegentreffer toen zijn inzet voorlangs vloog.

Dit resultaat moet voor de Walvisvaarders aanleiding zijn om zondag in de clash met SV Beemster de mouwen eens extra op te stropen. Te meer daar de gevarenzone nu steeds dichterbij komt. Maar met goede wedstrijden tegen koploper Hercules Zaandam, Ilpendam (vierde) en Purmerend (zevende) vers in het geheugen, kan het niet zo zijn dat ons vlaggenschip niet meer kan voetballen. In Limmen werd echter wel een dalende lijn ingezet. Reden te meer om die zondag op eigen veld te doorbreken. De Rijp heeft SVA en Beemster nog steeds onder zich en een overwinning kan weer voor aansluiting met de middenmoot zorgen.

Erik Oudshoorn.

2019-11-25T18:52:38+00:00maandag 25 november 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|