Verslag SV De Rijp 2: ‘Woelige baren…slecht nieuws verkoopt?!?’

/, Wedstrijdverslagen/Verslag SV De Rijp 2: ‘Woelige baren…slecht nieuws verkoopt?!?’

Zondag 25 november AVV SDZ 3 – SV De Rijp 2

Een voorbode: Gister was de sterfdag van het idool uit mijn jeugd. RIP Freddie, hij werd maar 45 jaar jong. Deze zondag 25/11 bleek ook behoorlijk wat naars in petto te hebben. Dat lag niet aan het weer overigens. Een fijn najaars zonnetje streek haar stralen over een mooi kunstgras, met kurkkorrels gevuld, matje. De koffie in de kantine bleek in de ochtenduren wat goedkoper dan in de middag (50% opslag)! Inderdaad een volgende stap op weg naar totale misère …

Dan het lokale nieuws! In Het Parool lazen we dat AVV SDZ, de tegenstander van ‘ons’ 2de elftal deze zondag (SDZ staat voor Samenspel Doet Zegevieren) in financieel en bestuurlijk zwaar weer verkeert. Het (inter)nationale nieuws deed daar een flinke schep bovenop: TELETEXT (ja, ik gebruik dat nog) maakte melding dat noodweer in Frankrijk levens heeft geëist, doden bij een vliegtuigcrash in Congo zijn te betreuren, dat een Nederlandse arts is overleden aan lassakoorts, dat Hongkongers massaal naar de stembus gingen, een man de brandweer aanviel bij het blussen, er snel weer verkiezingen in Bolivia zijn, dat Van Basten (sufkop; red.) excuses maakt voor ‘Sieg Heil’ en er meer meldingen zijn van besmet eten…

Dus hoe erg kan het zijn dat het tweede vlaggenschip van onze vereniging, kampioen van de eerste periode, vandaag een oorwassing kreeg. Bijna niets lukte. Zelfs de basics, de bal naar je medespeler passen (die in dezelfde tenuekleuren, rood wit) bleek vandaag te moeilijk. Misschien wel omdat de tegenstander scherper was (ach, laat dat misschien maar weg) en de bal gedurende de hele wedstrijd eigenlijk veel beter rond speelde, met veel beweging over het veld raasde enzovoorts… Een complete offday. Enige lichtpuntjes: Ares wist een kans te verzilveren door de steekpass op waarde te schatten en de keeper met een bekeken schuiver verschalkte (het betekende de onverdiende 1-1).

In de tweede helft lag een weergaloze slalom en rush van Milkyway Milco ten grondslag aan de gelijkmaker van Jip die goed mee was gekomen en de bal bij de tweede paal binnen tikte. Tenminste dat dachten wij. De SDZ grensrechter (Schurk Door Zwendel) stak zijn vlag omhoog en de scheidsrechter, die tot dan goed bezig was, liet zich hier helaas om de tuin leiden. De afkeur wegens het vermeende buitenspel van Jip was onterecht (men spreekt er tot in de hoogste burelen van de KNVB nog immer schande van). Toch kwam er gerechtigheid. De toegekende vrije trap werd door de SDZ verdediger direct in de voeten van Jip gespeeld, die zijn gram alsnog haalde. Met een kanonskogel langs de keeper schoot hij de vlak daarvoor opgelopen frustratie van zich af, 3-2. En de gelijkmaker hing in de lucht. Dachten wij. Helaas was het niet onze dag. De thuisploeg met niet hippe baardjes zette weer aan en na de 4-2 knakte het net weer een beetje herstelde vertrouwen in eigen kunnen van onze jongens, waarna de tegenstander uiteindelijk nog uit liep naar een eclatante (en verdiende, dat zeker) 6-2 zege. Dat lag zeker niet aan het keeperswerk van Lieuwe, die naar mijn onbescheiden mening een van zijn beste wedstrijden keepte. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Als afsluiter nog enkele budgettaire en culinaire tips voor uw bezoek aan SDZ: Tip 1: bestel uw (filter) koffie voor 12 uur en tip 2: het broodje hete kip is een best broodje (en heeft vooralsnog geen maagkrampen opgeleverd) !!!

En wat betreft het voetbal: We hebben de bodem bereikt, het kan vanaf vandaag alleen maar beter. Tot de volgende keer! Enne: Goed of slecht nieuws, wij blijven onze jongens supporten!

Sportieve groet, de beste stuurlui en hete kip!

2019-11-25T18:51:52+00:00maandag 25 november 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|