Duel met SV Beemster bij aanklager amateurvoetbal

/, Wedstrijdverslagen/Duel met SV Beemster bij aanklager amateurvoetbal

De aanklager amateurvoetbal buigt zich waarschijnlijk volgende week over de gevolgen van de gestaakte derby SV De Rijp-SV Beemster van 2 december jl. Dat duel werd in de 52ste minuut stilgelegd toen Daniël Gontha van Beemster vanwege een blessure niet verder kon en in het strafgebied behandeld moest worden. Kort ervoor had Rick Waal de Walvisvaarders op 1-1 gebracht. Nadat Gontha met een ogenschijnlijk zware knieblessure per ambulance werd afgevoerd naar een ziekenhuis besloot arbiter Ari de wedstrijd te hervatten.

Junior Pourier, de trainer van SV Beemster, wilde echter niet meer verder spelen. ‘De jongens waren erg van slag na de blessure’, aldus Pourier in het Noordhollands Dagblad. ‘Dit was een traumageval voor mijn spelers. Daarom hebben we na overleg besloten niet meer verder te voetballen.’

De aanklager zal nu wellicht met een schikkingsvoorstel komen. Eventueel gevolgd door een uitspraak van de tuchtcommissie.  Volgens artikel 17 van het reglement KNVB riskeert een ploeg die een wedstrijd niet wil uitspelen punten in mindering. Het ligt voor de hand dat het duel in de Derde Klasse B bij een 1-1 stand vanaf de 52ste minuut in een later stadium wordt uitgespeeld.

2019-12-08T16:45:22+00:00vrijdag 6 december 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|