Tandem Visser-Hoffs genadeloos

/, Wedstrijdverslagen/Tandem Visser-Hoffs genadeloos

Een ontketende Nick Visser heeft SV De Rijp aan een monsterscore geholpen tegen Koedijk (9-2). De aanvaller was goed voor vijf doelpunten en assists. Maar ook Mikey Hoffs had een belangrijk aandeel in de eclatante zege met assists en een hattrick. Het tandem Visser-Hoffs sloeg dus weer genadeloos toe. Trainer Peter van der Zwaan wilde na afloop echter niemand tekort doen. ‘Dit was een wedstrijd waarin alles lukte. Een overwinning van het collectief, het hele elftal was scherp. In de rust was het 2-1, maar had het al 4 of 5-1 kunnen staan.’

Na twee nederlagen en de gestaakte wedstrijd tegen SV Beemster (bij 1-1) konden de Walvisvaarders wel weer eens een overwinning gebruiken. Nick was de afgelopen weken niet zo heel erg in vorm. Hij had het druk met de werkzaamheden in het hotel van zijn vader. Vaak moest hij na de training of een wedstrijd snel weg om daar aan de slag te gaan. Toch pakte de spits geregeld zijn doelpunten mee en kwam hij zelfs met acht competitiegoals in de buurt van het totaal van Mikey, die negen treffers achter zijn naam had. Inmiddels zijn dat er dus respectievelijk dertien en twaalf geworden, waarmee beiden hoog staan genoteerd op de regionale topscorerslijst. Ze gunnen elkaar goals en dat is alleen maar goed voor henzelf en het teambelang in het bijzonder.

Geconcentreerd
De Rijp moet in de openingsfase nog weleens wakker worden geschud, maar begon tegen Koedijk zeer geconcentreerd. Al in de eerste minuut opende Nick de score op aangeven van Mikey. Koedijk deed niettemin zes minuten later wat terug, maar Wesley Rollman, die net als tegen Beemster de rol van centrale verdediger vertolkte, stelde Nick rond de dertigste minuut in staat 2-1 te maken.

Na rust werd in een Rijper kwartiertje de zege veiliggesteld. Mede dankzij Mikey maakte Nick 3-1 en Rick Waal voerde de marge op naar drie goals. De 5-1 van Nick was een beauty, buiten het strafschopgebied in de kruising geschoten. Na een prachtige aanval van Thom Rijser en en Mikey maakte de laatste 6-1. Dankzij een penalty kwam Koedijk op 6-2, maar Mikey (assist Nick), Nick (steekpass Valentijn) en weer Mikey (na actie Nick) zorgden bijna voor een dubbele score.

De Rijp boekte daarmee de grootste overwinning van alle duels in Derde Klasse B. Maar op de ranglijst moet er nog wel wat gebeuren, al is het team van Peter van der Zwaan geklommen naar de tiende plek met een wedstrijd minder gespeeld. Theoretisch moet het dit seizoen goedkomen met zo’n aanvalsduo. Zondag wacht echter een meer dan zware klus bij het sterke Saenden. Vorig seizoen ging ons vlaggenschip daar op de soppige grasmat, ook in de winter, met 3-0 ten onder. Nu is er vooraf in elk geval volop vertrouwen getankt.
(met dank aan Shanna Oudejans)

2019-12-12T14:12:09+00:00maandag 9 december 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|