Verslag SV De Rijp 2: ‘Wind of change’

/, Wedstrijdverslagen/Verslag SV De Rijp 2: ‘Wind of change’

Heb jij ook gestemd op de Radio2 top 2000? Vandaag was het in elk geval een gevalletje Wind of Change (The Scorpions, 1991, top 40 nr. 1, top 2000 vorig jaar op nr. 294). Tot zover de info van uw Prof. Dr. Ing. P.O. Phisterie MSc.

De titel slaat natuurlijk ook op het al 2 weken lange puntloze resultaat (2 wedstrijden, dus het valt op zich ook wel weer mee)  van ons vlaggenschip zondag 2. Eerst de zeperd bij SDZ en vorige week de helaasheid van een krappe verliespartij 2-3 tegen VSV2 (waarbij de doelpunten van Aris en Remon niet genoeg bleken voor een punt).
Ook slaat de titel op de wedstrijd van vandaag, zondag 8 dec 2019. SV De Rijp 2- AVV Swift 3.

In een matige eerste helft, tegen een pittig windje en herfstig buitje beukend, was de strijd tegen de elementen groter dan die tegen de bezoekers (Swift: die van het duurste voetbalveld van Nederland). De Rijp kwam een paar keer vrij voor de keeper. Maar in die 1 op 1 situaties kwam de Swift keeper steeds als winnaar uit de strijd.

Na rust, zonder onze Mighty Mike (D.), mét Melle en later Milko en Benk waaide er een andere wind: Die van in de rug in plaats van ‘in your face’. Een duelletje rond de middellijn leverde een vrije trap op voor de in het stijlvolle zwart plus groen geklede thuisploeg. Remon, onze sierSmit, zag zijn kans schoon. Vanaf ruim 30 m dreef de wind de bal niet zomaar (want gestuurd door de wondersloffen van Remon) in het hoekje van de Swift goal. De keeper ging hier niet geheel vrijuit, bleek nu een grabbelaar.

En dat deerde ons dan weer niet want het betekende de verdiende 1-0!! Eindelijk werd het klasse-verschil in een score uitgedrukt. De balvastheid van Melle bracht ook de nodige rust in de opbouw, ook al hadden de steekballen nog wat teveel snelheid. Toch kwam de, ook dik verdiende, tweede treffer uiteindelijk vlak voor tijd op het scorebord. Daarvoor was de overmacht van “2” genoeg om de Swifters het gevoel te geven dat er niks te halen viel. De 82ste minuut stuurde Pander met een mooie pass in de ruimte Milko op rechts weg. Met supersnelheid racete deze Milky Speedway langs de Swift benen en met overzicht legde hij het balletje opzij naar de goed meegekomen Aris, die de bal in het doel mocht ‘zeiken’. Naar eigen zeggen voor de 11de achtereenvolgende keer. (Volgens intimi is hij overigens een Meester in het zeiken, echt wel meer dan 11x en dan per wedstrijd !😂😂 !)!! Ook dat mocht voor nu even niet deren. Zijn persoonlijk succesje was behaald, al moet ik wel blijven benadrukken dat voetbal een teamsport is.

De fanatieke inbreng van Melle en Milko bracht gelukkig nog meer energie. Weer ging Milko, nu op links, diep. Hij bracht de bal richting doel in de 16, mislukt schot of voorzet, klutskluts, de keeper liet de bal los en Pander was super attent en die schoot vanaf 5 meter à la Messi hoog in de goal binnen! En daarmee bracht hij in de 88ste minuut de verdiende 3-0 op het scorebord. Eindelijk weer een mooi resultaat en een goede opwarmer voor de jongens en mannetjes van het eerste elftal (zie hiervoor elders in dit blad en op de website; spoiler alert: ook daar waaide de wind uit een andere hoek). Goed gedaan mannen!

Tot slot een kerstraadsel: Wat hebben versieren en aftuigen gemeen? (zie antwoord in Hoofdstuk 13 van ‘Mindf*ck_Next Level’ en elders in Het Kontakt). Graag tot volgend jaar. “2” gaat nu even lekker de winterstop in en ik ga weer heerlijk terug naar mijn favo terrasje in Málaga.

Groetjes van Dichtpiet (die geen zin had om te rijmen en ook niet om te slijmen, meesterlijk niet)?!

2019-12-09T19:01:12+00:00maandag 9 december 2019|Senioren, Wedstrijdverslagen|