Voorzitter krijgt de waardering die hij verdient!

//Voorzitter krijgt de waardering die hij verdient!

Op de nieuwjaarsreceptie van SV de Rijp is Erik Oudshoorn tot lid van verdienste benoemd.
Na bijna vijftien jaar voorzitterschap werd hij in de bloemetjes gezet, kreeg een heerlijke fles wijn mee en werd het speldje op zijn colbert geprikt.

Penningmeester Frank Oudejans sprak enkele lovende woorden tot hem:

Bijna vijftien jaar besturen betekent duizend besprekingen, duizenden bestede uren en alleen aan mij al meer dan 20.000 app berichten 😉.
Je bent geboren en opgegroeid in Amsterdam, hebt gewoond in de Haarlemmermeer en bent met Christa uiteindelijk verhuisd naar De Reiger in De Rijp. Door Nico Tromp de toenmalige voorzitter en jouw buurman werd jij voorgesteld binnen onze verenging als zijn opvolger. Na enkele besprekingen had jij aangeven dat jij je hiervoor wilde gaan. Ook binnen het NRC Handelsblad, waar jij als sportjournalist werkte, werd een bestuursfunctie bij een amateurvereniging als een verrijking beschouwd.

Vanaf dat moment hebben wij ons samen met de overige bestuursleden ingezet voor deze vereniging. Wij hebben voor vele uitdagingen gestaan maar vormen samen met de overige DB-leden een goed team. Wij zijn op elkaar afgestemd en dragen dezelfde visie uit en wensen daarbij dat binnen alle geledingen leden zich thuis voelen.
In de eerste jaren hebben wij bij de Gemeente moeten vechten voor ons sportcomplex.
Verplaatsing van de voetbalvelden en de door hen gewenste fusie met S.V. Graftdijk werd enkele keren per maand besproken. Veel energie zonder uiteindelijk ergens te kunnen komen, behalve dat wij stonden voor het behoud van de mooie locatie van onze S.V.
Het traject van de Brede School, de inruil van ons hoofdveld voor kunstgras en daarmee tevens de draaiing en verbouwing van de kantine. Het was een samenspel waarbij wij trots kunnen zijn op het uiteindelijke resultaat. En dan nog de nieuwe kleedkamers en zonnepanelen, gericht op een duurzaam beleid. Het is mooi hoe dat allemaal gerealiseerd is.

In de wandelgangen hoor ik soms: “Erik, onze voorzitter, ik ken hem eigenlijk niet”.
Het siert jou dat je bescheiden bent, niet met de borst vooruit loopt, maar ontzettend veel werk verzet. Ik leg dan graag uit dat jij je overal mee bezig houdt, alle randfacetten binnen de club. Dat jij een oor hebt voor alles wat binnen de club gebeurt. Jij zoekt gewoon altijd een passende oplossing.
Gaat het om de kantineorganisatie, het doen van bestuursdiensten, ontwikkeling en inrichting van de website, miscommunicaties of ontwikkelingen in het technisch beleid, jij luistert en probeert mensen weer tot elkaar te brengen. Met de pet op van sportjournalist maak jij ook nog verslagen van de wedstrijden van het eerste elftal, waar ook nog de nodige tijd in gaat zitten.
Wij allen hebben diep respect voor jou en vinden jou een fantastische voorzitter.
Kritiek zal er altijd zijn, van mensen langs de lijn, die denken het beter te weten. Natuurlijk willen wij wel maar kunnen wij ook niet alles goed doen. Echter iedereen kan bij ons aan tafel komen en wij zullen luisteren en actie ondernemen indien dat gewenst is. Dat is de manier hoe jij wilt besturen.

Erik, Je hebt er lang op moeten wachten, maar jouw jarenlange inzet als voorzitter, maakt jou een bijzonder lid van onze club. Van buiten De Rijp ben je gekomen, vervolgens heb jij je gigantisch ingezet en zelfs nu je in Hoorn woont, blijft jouw hart bij deze club. Dat heet echte clubliefde volgens mij.  Ik ben er trots op dat wij jou vandaag tot lid van verdienste benoemen.
Gefeliciteerd, jij hebt het dubbel en dwars verdiend!

2020-01-09T19:25:48+00:00donderdag 9 januari 2020|Geen categorie|