Les in efficiëntie tegen Vrone

/, Wedstrijdverslagen/Les in efficiëntie tegen Vrone

Na een goede campagne in de winterstop werd er uit gekeken naar het eerste duel van het team van trainer Peter van der Zwaan in 2020 tegen Vrone, De hervatting van de competitie eindigde voor de Walvisvaarders echter in een deceptie. De ploeg uit Sint Pancras gaf SV De Rijp een lesje in efficiëntie (2-4). Normaal gesproken juist de kracht van ons vlaggenschip.

En weer was het beeld hetzelfde als in het eerste gedeelte van het seizoen: het idee hebben dat er een overwinning in had gezeten, maar na negentig minuten met lege handen staan.
Met het oog op de komende weken is het nu zaak het vertrouwen niet te verliezen. Er staan immers twee zware tegenstanders te wachten: Meervogels (uit) en Hercules Zaandam (thuis). De nummers twee en drie van de ranglijst. Angst zou een slechte raadgever zijn want in de heenwedstrijden werden tegen beide ploegen slechts kleine nederlagen geleden. Deze week zal verder bekend worden wanneer het restant van het duel met SV Beemster wordt afgewerkt.

Tegen Vrone, de club van broer Hans van onze penningmeester Frank Oudejans, begon De Rijp met Milko Laan op de plek van Mikey Hoffs. De laatste was ziek teruggekeerd van vakantie en had de afgelopen weken niet getraind. De positie van rechtshalf werd ingenomen door Mike Poel. Op doel Lieuwe Stoop. Hij vervangt voor de rest van het seizoen Jos Timmer die aan zijn schouder wordt geopereerd.

Strafschop
De Rijp kwam op voorsprong uit een strafschop. Valentijn Jonk werd opzichtig onderuit gehaald en Wesley Rollman schoot vanaf elf meter onberispelijk in. Een kans van Nick Visser was eraan vooraf gegaan. En in de veertigste minuut had Nick opnieuw de gelegenheid te scoren, maar zijn kopbal miste kracht. Het was uitgerekend aanvoerder Kevin Oudejans, de zoon van Hans, die kort voor de rust Vrone op gelijke hoogte bracht.

De nummer 7 van de ranglijst was toen al twee spelers met zware blessures (spierscheuring en sleutelbeenbreuk) kwijtgeraakt. Om een ziekenauto de gelegenheid te geven het veld op te rijden, moest er zelfs eerder voor de rust worden gefloten. De resterende speeltijd werd merkwaardigerwijs na de pauze ingehaald.

Gelijkmaker
Maar toen de ploegen waren gedraaid voor de tweede helft sloeg Vrone via Dennis Konijn toe. Op jacht naar de gelijkmaker was De Rijp vervolgens tot de tachtigste minuut de bovenliggende partij. Van der Zwaan had zijn ploeg laten switchen van een 4-4-2 systeem naar 4-3-3. Mikey was ingevallen en ging op de rechtervleugel spelen. De sterspeler liep zich vaak vast, bleek nog niet het juiste wedstrijdritme te hebben. Toch kwam de gelijkmaker na zijn voorbereidend werk. Mikey begon een actie aan de rechterkant van het strafschopgebied, trok de bal voor en Nick kopte hard in: 2-2. Daarna schoot Mikey in de 83ste minuut ook nog van dichtbij op de paal.

Vrone legde zich echter niet neer bij een gelijkspel. De ploeg had aan twee kansen genoeg om de drie punten veilig te stellen. Dennis Konijn kon vrij over Lieuwe koppen. De bal ging precies onder de lat in het net. En in de slotfase lepelde Lex de Jong de bal over Lieuwe die weer te ver voor zijn doel stond. Jammer, want hij verrichtte ook een paar goede reddingen.

‘Er is werk aan de winkel’, bromde Van der Zwaan achteraf. Feit blijft dat De Rijp zich bij terugkeer in de Derde Klasse moet verweren met een zeer jonge, onervaren defensie die vanaf nu ook nog in de rug wordt gesteund door een doelman uit het tweede elftal. Hierin zat duidelijk het verschil met Vrone dat over een brede selectie beschikt. De twee uitvallers werden dan ook adequaat vervangen waarna de ploeg goed bleef combineren op de helft van De Rijp.

Erik Oudshoorn.

2020-01-27T18:32:45+00:00maandag 27 januari 2020|Senioren, Wedstrijdverslagen|