Meervogels maatje te groot voor De Rijp

/, Wedstrijdverslagen/Meervogels maatje te groot voor De Rijp

Op een druilerige zondag en een soppige grasmat in Akersloot was SV De Rijp kansloos tegen Meervogels. De 5-2 nederlaag kwam niet echt als een verrassing, het geblesseerd uitvallen van de twee spitsen van ons vlaggenschip was van tevoren daarentegen allerminst ingecalculeerd.
Mikey Hoffs moest in de eerste helft al het veld ruimen nadat hij van achteren werd geattaqueerd, op zijn rug viel en daar een pijnlijk stuitje aan overhield. Nick Visser ging halverwege de tweede helft naar de kant. Ook hij werd door een speler van Meervogels van achteren hardhandig aangepakt. De tegenstander kreeg geel, maar Nick kon niet meer verder en moest met een dikke knie naar de kant. Met alle respect voor de vervangers, maar daardoor miste De Rijp in de tweede helft stootkracht en kon er geen sprake zijn van een inhaalrace om een 4-2 achterstand goed te maken.

De doelpuntrijke heenwedstrijd eindigde in 5-6 voor Meervogels. Mikey nam bij de start van het seizoen vier treffers voor zijn rekening. Hoewel hij nog kampt met een trainingsachterstand was Mikey zondag toen hij nog inzetbaar was ook nu belangrijk voor De Rijp. Rick Waal had uit zijn voorzet in de 26ste minuut al moeten scoren, maar zijn inzet ging voor een open doel over. Een minuut later maakte Mikey zelf 2-1.

Arm
Meervogels antwoordde echter snel. Niek van der Eng kopte uit een corner 3-1 binnen. Daarbij tastte doelman Lieuwe Stoop lelijk mis. En vervolgens was het essentieel voor de wedstrijd wat er met Mikey gebeurde. Hij werd in zijn rug gelopen en kwam hard ten val. Arbiter Van de Graaf zag er geen overtreding in, terwijl hij kort ervoor Wesley Rollman voor een zelfde vergrijp nog een gele kaart had gegeven.

Meervogels kon opstomen richting het strafschopgebied van De Rijp waar vervolgens Bas Koster de bal tegen zijn arm kreeg geschoten. ‘Ik had mijn arm langs mijn lichaam, maar die schoot omhoog toen de bal er van dichtbij op werd geknald’, aldus de verdedigende middenvelder. ‘Ik kon er niets aan doen. Waar moet ik die arm anders laten?’ Van de Graaf oordeelde echter dat het een strafschop was en Jelle van der Eng schoot Meervogels vanaf de stip onberispelijk naar 4-1. Mikey: ‘Eigenlijk ging alles in één minuut mis. Ik kreeg geen vrije trap, raakte geblesseerd, we kregen een penalty tegen en verloren de wedstrijd.’

Inderdaad leek het treffen toen wel beslist. Hoewel Rick Waal kort voor rust op rechts een aanval opzette met Nick Visser. Laatstgenoemde gaf de bal goed voor op Rick die 4-2 aantekende. Dat er vervolgens geen sprake meer kon zijn van een comeback is eerder gememoreerd. De Rijp creëerde in de tweede helft nauwelijks of geen kansen meer.

Trainer Peter van der Zwaan was uiteraard teleurgesteld over de afloop. Zijn team was kracht en snelheid tekort gekomen. ‘Wij hebben afgelopen week prima getraind. Bovendien een goed gesprek gehad met de sterkhouders van het elftal. We spraken af dat we met de spitsen zouden afzakken naar eigen helft. We stonden ook heel compact in de eerste 45 minuten en speelden niet eens zo slecht. Individuele fouten zorgen er dan voor dat je met 4-2 gaat rusten.’

Kampioen
Na twee duels met Meervogels kunnen we halverwege het seizoen wel de conclusie trekken dat de ploeg uit Akersloot de sterkste is uit de Derde Klasse B. Het elftal heeft nauwelijks zwakke plekken, of het moet de laatste linie zijn die op snelheid soms is te kloppen. Meervogels blijkt fysiek sterk en toch behendig in de persoonlijke duels. Het heeft in Tom Adrichem een topscorer die ook tegen De Rijp de bal twee keer genadeloos hard tegen de touwen schoot. Het zou ons niet verbazen als dit team de kampioen wordt.

Eigenlijk speelt Meervogels al op het niveau van een tweedeklasser. Daar is een ploeg in opbouw als SV De Rijp absoluut niet aan toe. Jammer alleen dat Meervogels een grensrechter langs de lijn heeft lopen die het niet zo nauw neemt bij het vlaggen voor buitenspel met het moment van spelen en schaamteloos een eigen speler loopt te coachen. Hoe moet een scheidsrechter zich dan nog kunnen verlaten op zijn assistenten? Het is iets wat dit elftal en deze club, die zo’n goede ontwikkeling doormaken, absoluut niet nodig hebben.

Erik Oudshoorn.

2020-02-03T13:45:04+00:00maandag 3 februari 2020|Senioren, Wedstrijdverslagen|