De Rijp te slordig tegen Hercules Zaandam

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp te slordig tegen Hercules Zaandam

Na een paar stormachtige weekenden is ons vlaggenschip er tegen Hercules Zaandam niet in geslaagd een negatieve reeks te doorbreken. De 1-2 nederlaag was het vierde verlies op rij. Toch bekroop na afloop velen, zoals wel vaker dit seizoen, het gevoel dat er meer mogelijk was geweest. Maar door dit resultaat én de nederlaag van Saenden bij FC Purmerend (1-0) werd Hercules de nieuwe koploper van de Derde Klasse B en zakte SV De Rijp naar de voorlaatste plek op de ranglijst.

De Walvisvaarders blonken vooral uit in slordig spel, waardoor er enorm veel balverlies werd geleden. Hercules hield de bal veel beter in de ploeg, mede door een balvaste nummer 10 en sterke aanvallers. Zij bezorgden de defensie van SV De Rijp, waarin Beau van Leeuwen en Luc van Aalderen ontbraken, handenvol werk.

Schade
Ook de middenvelders moesten volop meeverdedigen waardoor het team van Peter van der Zwaan in de eerste helft nauwelijks aan aanvallen toekwam. Mikey Hoffs soleerde op snelheid enkele keren goed over de linkerflank, maar zijn voortzettingen bereikten geen medespelers. Toch kwam Hercules pas in de 38ste minuut op voorsprong en daarmee bleef de schade in de eerste helft beperkt.

Maar na de snelle 0-2 kort na rust werd het een moeilijk verhaal om nog een goed resultaat af te dwingen. De rode kaart die Gulio Lenarduzzi van Hercules kreeg had aanvankelijk op de stand geen invloed. De Rijp ging echter wel steeds meer op de helft van de tegenstander spelen, iets waar in de eerste helft geen sprake van was. Ongecontroleerde diepe ballen schoten echter veel te vaak door vanwege de straffe wind in de rug. Pas ver in de extra tijd deed De Rijp daadwerkelijk iets terug. Linksback Pascal Oudejans bekroonde een goed optreden met een fraai doelpunt (2-1).

Handsbal
Hercules raakte de paal, maar De Rijp had ook zomaar een strafschop kunnen krijgen voor een handsbal in het zestienmetergebied. Arbiter Smit verklaarde achteraf dat hij op de rug van de Hercules-speler keek en zo de overtreding niet goed kon zien, maar de arm was toch wel een eind van het lichaam. De assistent-trainer van Hercules werd nog naar de tribune gestuurd, maar De Rijp had daar weinig aan. Van der Zwaan wekte na afloop ondanks de teleurstelling de indruk dat hij nog zeker niet wanhoopt. ‘Ik ga niet zoals Ernest Faber van PSV zeggen dat er wél goed wordt getraind. Maar ik verwacht dat we nog een goede serie gaan neerzetten.’

Daarmee zou dan zondag thuis tegen Limmen een begin kunnen worden gemaakt.

Erik Oudshoorn.

Aanklager KNVB doet De Rijp schikkingsvoorstel

Het bestuur van SV De Rijp werd vorige week onaangenaam verrast met een brief van de KNVB en een dag later al door een schikkingsvoorstel van de aanklager amateurvoetbal. Als het aan hem ligt krijgt het eerste elftal drie punten in mindering omdat De Rijp het restant van 38 minuten tegen SV Beemster op zondag 23 februari zou hebben afgelast.

Het bestuur heeft in een verweerschrift duidelijk gemaakt dat dit in overleg met de scheidsrechter is gegaan en dat het tevens ook zijn beslissing is geweest om vanwege het noodweer niet te voetballen. De aanklager gaat zich hier nu over buigen. Zodra zijn oordeel definitief is, zullen wij uitgebreid tekst en uitleg geven over de gang van zaken op de website.
Het uitspelen van de thuiswedstrijd tegen SV Beemster is opnieuw vastgesteld voor paaszaterdag 11 april.

2020-03-03T18:40:44+00:00maandag 2 maart 2020|Senioren, Wedstrijdverslagen|