Wil Meeuwisse had hart voor SV De Rijp

//Wil Meeuwisse had hart voor SV De Rijp

In memoriam

‘We zijn blij met de ontwikkeling die SV De Rijp doormaakt. Daarom hebben we besloten om de samenwerking met de club voor een nieuwe periode te verlengen. Juist in deze feestelijke week van de Rijper kermis, is dat een reden om hierop het glas te heffen.’

Het waren de woorden van Wil Meeuwisse in 2014 toen hij en zijn familie hadden besloten een nieuw vijfjarig sponsorcontract af te sluiten voor de jeugd van SV De Rijp. Hij zou in die periode ook nog een aandeel leveren aan de verbetering van de accommodatie, namelijk met de overkapping boven het terras waaronder elk weekend veel bezoekers in een gezellige sfeer de wedstrijden kunnen volgen. De ondernemer wilde ‘iets blijvends’ schenken aan de club en de dorpsbewoners van De Rijp.

Wil Meeuwisse overleed zaterdag 5 september plotseling op 76-jarige leeftijd. In de acht jaar dat hij met Medec hoofdsponsor was van de jeugd heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de club. In de weekenden wemelde het in de straten van het dorp van jonge spelertjes in zijn tenue. Na vier jaar dachten we dat Wil af zou zien van contractverlenging, maar de mecenas reageerde daarop verbaasd en begreep niet waarom we zo konden denken.

Wil vond het belangrijk dat SV De Rijp er was voor en door de Rijpers en Grafters. Hij had altijd respect voor de organisatie achter de vereniging en herkende hierin wat van zichzelf: het ondernemerschap om iets op te bouwen. Hij kon eindeloos vertellen over de wijze waarop hij in Hoorn zijn ‘imperium’ had gerealiseerd. Wil beschouwde de voetbalclub als het kloppend hart van het dorp, terwijl hij geen voetbalfanaat kon worden genoemd. Een paar keer per jaar kwam hij met zijn vrouw Gerda binnenwandelen op het sportcomplex en genoot dan van de sfeer in de kantine.

De spelers van het eerste elftal van SV De Rijp herdachten Wil Meeuwisse zondag met een minuut stilte. Ook droegen zij tijdens de bekerwedstrijd tegen Sint Boys rouwbanden.

Wij condoleren de familie Meeuwisse met het verlies en wensen hen veel sterkte toe.

2020-09-07T17:23:13+00:00maandag 7 september 2020|Website|