Oud-voorzitter Nico Tromp overleden

//Oud-voorzitter Nico Tromp overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat voormalig SV De Rijp-voorzitter en lid van verdienste Nico Tromp op 19 januari jl. op 79-jarige leeftijd is overleden. Hij stond op ons sportcomplex bekend als een innemende persoonlijkheid met grote bestuurlijke kwaliteiten. Hoewel geboren in Schermerhorn was Nico een echte Rijper met een clubhart. Hij voetbalde jaren in het eerste elftal van SV De Rijp en verwierf in die periode vanwege zijn snelle rushes en schijnbewegingen als aanvaller de bijnaam ‘Bertus’, vernoemd naar Bertus de Harder. De ex-speler van VUC, Bordeaux, Holland Sport en het Nederlands elftal, die scoorde in de beroemde Watersnoodwedstrijd tegen Frankrijk in 1953, was in de jaren dertig, veertig en vijftig een fenomeen op de velden.

Tussen 1999 en 2005 diende Nico SV De Rijp als voorzitter. In die jaren werd de basis gelegd voor de huidige bloei. Het eerste elftal van SV De Rijp degradeerde in die periode weliswaar naar de Vijfde klasse, maar keerde in 2002 na twee seizoenen als kampioen weer terug naar de Vierde Klasse. Nico was al enige jaren ziek. Toch probeerde hij op zondag, vaak met zijn broer, zolang mogelijk de thuiswedstrijden van SV De Rijp 1 bij te wonen. Wij zijn hem dankbaar wat hij voor de club heeft betekend en wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van het verlies. Er was vanwege de coronamaatregelen geen condoleance.

Het bestuur.

2021-01-24T20:47:43+00:00zondag 24 januari 2021|Geen categorie|