Eindelijk weer competitievoetbal!

//Eindelijk weer competitievoetbal!

Ook de jeugd van SV De Rijp startte in het weekend van 5 en 6 juni met deelname aan de Regio Cup. Sinds half oktober 2020 de competitie vanwege de coronacrisis volledig werd stilgelegd kon er eindelijk weer worden gevoetbald tegen een andere club en niet nóg eens een keer een onderling partijtje. Want daar was de lol wel zo’n beetje vanaf. Aangezien de tijdspanne voor de zomervakantie te kort is om de competitie af te maken, heeft de KNVB de strijd om de Regio Cup in het leven geroepen. De naam zegt het al: wedstrijden tegen teams uit de omgeving. Deze bekercompetitie duurt tot het weekend van 25 en 26 juni en geldt voor de jeugd tot Onder-18. Uiteraard betreurt SV De Rijp het zeer dat de KNVB er niet in is geslaagd, of geen toestemming heeft gekregen, ook voor de Onder-19 wedstrijden om de Regio Cup te organiseren. Onze jongens tot negentien jaar moesten zondag opnieuw oefenen tegen het vierde seniorenelftal. De ploegen hielden elkaar ondanks het leeftijdsverschil in balans: 4-4.

De deelnemende teams van SV De Rijp zorgden in de eerste speelronde meteen voor een paar fraaie succesjes. JO15-1 won van Purmerland met 4-1 en de JO13-1 was te sterk voor Zaanlandia (3-2). De MO17-1 versloeg WSV MO17-3 op ons complex aan de Jan Ploegerlaan met grote cijfers: 7-3. Zie ook de foto’s. Het bestuur had voor de toekomst grote plannen met onze meiden van Onder-17, maar helaas vertrekken vier speelsters van dit team naar Reiger Boys. Door een misverstand hebben we eerder ten onrechte vermeld dat leiders en trainers van dit team niet open stonden voor adviezen van een zeer ervaren gediplomeerde trainer. Het bestuur van SV De Rijp wenst de vertrekkende meiden veel succes bij Reiger Boys en hopelijk komen ze ooit nog een keer terug bij de club uit hun dorp waar ze voor het eerst tegen een bal trapten.

Feit blijft wel dat het bestuur opgezadeld zit met een probleem. Het project met MO17-1 is niet meer uitvoerbaar. In samenwerking met Alkmaar Sport wordt gezocht naar alternatieven om het niveau van ons meidenvoetbal naar een hoger plan te brengen. Dan gaat het om een goede begeleiding, clinics en faciliteiten. De meiden die overblijven van de huidige MO17-1 worden verdeeld over andere teams.

Mila Stevens is op weg naar een van de zeven doelpunten van MO17-1 tegen WSV

Indira Kwakkel staat klaar voor het nemen van een corner. De bal lijkt in een keer in het doel te verdwijnen maar wordt ternauwernood gestopt door de doelverdedigster van WSV

MO17-1 bestookt het doel van WSV. Kiki van Tiel is dicht bij een treffer

2021-06-08T18:42:03+00:00dinsdag 8 juni 2021|Jeugd|