Opleiding meiden- en vrouwenvoetbalcoaches gestart

/, Senioren, Website/Opleiding meiden- en vrouwenvoetbalcoaches gestart

De meidenteams MO 13 en 15 van SV De Rijp hebben vrijdag 24 september samen met hun trainers de eerste clinic gehad van oud-profvoetballer Yuri Cornelisse. Op 13 oktober hadden ook de Vrouwen 1 en 2 een dergelijke trainingssessie. Het is de bedoeling dat op zo’n vijf cursusdagen de trainers wordt geleerd hoe ze hun pupillen zodanig kunnen trainen dat ze hun snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid verbeteren.

De meidencoaches, en in een later stadium de vrouwentrainers, worden wegwijs gemaakt in het basisconcept van de opleiding Speed Agility Quickness waarbij ze leren analyseren, de methode overbrengen en uiteraard het opstellen van speciale trainingen. De cursus wordt gesponsord door onze hoofdsponsor ING.

De deelnemende trainers zijn: Armand Spee, René Meinders en Marcel Visch (Vrouwen 1 en 2), Arjen Enzerink (MO 15), Anneke Veul en Mariëtte Klukhuhn (MO 13).

De deelnemers hadden een leerzame eerste cursus die uiteindelijk als doel heeft het meiden- en vrouwenvoetbal van SV De Rijp naar een hoger niveau te brengen.

De meidenteams MO13 en MO15 van SV De Rijp hebben vrijdag 24 september samen met hun trainers de eerste clinic gehad van oud-profvoetballer Yuri Cornelisse. Het is de bedoeling dat op zo’n vijf cursusdagen aan de trainers wordt geleerd hoe ze hun pupillen zodanig kunnen trainen dat ze hun snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid verbeteren.

De meidenteams MO 13 en 15 samen met Yuri Cornelisse (Links knielend) alsmede op de achterste rij de trainers van SV De Rijp Mariëtte Klukhuhn, Anneke Veul en Arjen Enzerink


De meiden oefenen met het nemen van een corner

Het vlaggenschip van de Vrouwen aan de slag met Yuri

Yuri Cornelisse met de deelnemers van Vrouwen 2

 

2021-10-14T19:43:09+00:00donderdag 14 oktober 2021|Jeugd, Senioren, Website|