13 november 2021 Jisp JO9-1  vs  De Rijp JO9-1

Uitslag van de wedstrijd: 5 – 5

Een bijzondere ochtend, waarbij ons team door omstandigheden incompleet op het strijdtoneel verscheen. “Dobbelsteentje 5” werd even “dobbelsteentje 4”. Gelukkig was de tegenpartij sportief en flexibel. In de eerste 10 minuten was het nog even zoeken voor onze walvisvaarders. Geen centrale speler dus de 2e bal moest over een andere boeg. Hierdoor veel verdedigen en door het enthousiasme van het wegwerken een aantal eigen doelpunten. In 10 minuten stonden we 3-0 achter. Maar de onderlinge sfeer bleef strijdvaardig en eensgezind. Heel knap van de jongens en meid om te zien dat “de koppies” niet gingen hangen.

De time out was een welkom moment om op adem te komen (zeker zonder wissels) en uitleg te geven dat de inzet voortreffelijk was en dat deze misschien omgezet kon worden naar voren. Niet teveel lopen (zuinig met de energie), meer de lange bal en was het doel maar even in het vizier meteen afdrukken. Op eigen kracht vonden ze de weg en was de 3-1 algauw daar wat zich ontketende in een korte explosie tot 3-4 in de rust. We waren langszij en het vertrouwen ontstond dat er toch iets te halen viel in Jisp!

De tweede helft opende we direct gretig en de 3-5 was een feit. Daarna werd het een strijd op wilskracht, De Rijp inmiddels “moe gestreden” zonder wissels…en met de handen op de knieën en de rug gebogen, kon het tempo van de heren uit Jisp even niet meer bijbenen. Jisp voerde de druk op en dit resulteerde in de 4-5, met in de slotminuut nog een frommelgoal werd het 5-5. Het was mooi zo!

Beste Suenlio, Lisa, Giel, Lex en Daniël, jullie hebben gevochten als leeuwen en laten zien wat je met elkaar kunt bereiken als team, ook als het “dubbel” tegenzit (3-0 achter in 10 minuten, zonder wissels en een speler tekort.) Onze ouders, jullie leider, alsmede het publiek van de tegenpartij en de scheidsrechter, waren enorm trots op jullie. Het aplaus alsmede de lieve woorden van de tegenpartij waren dik maar dan ook dik verdiend!🏆🏆🏆🏆🏆

ps. weet zeker dat Sinterklaas en zijn voetbalkijkpiet deze wedstrijd ook gezien hebben hoor!!🎁

Coach Barry Miedema