SV De Rijp en trainer Peter van der Zwaan (55) gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. Het ‘huwelijk’ heeft dan acht jaar stand gehouden, maar beide partijen zijn toe aan iets nieuws en gaan als vrienden uit elkaar. De ex-speler van Ajax en Telstar heeft veel betekend voor SV De Rijp. Onder Van der Zwaan werd ons vlaggenschip in 2016 voor het eerst in 25 jaar weer kampioen in de Vierde Klasse. Na de degradatie dirigeerde hij de Walvisvaarders weer naar terug naar de Derde Klasse.

In de afgelopen seizoenen heeft hij altijd oog gehad voor de doorstroming van de eigen jeugd. Vele jonge spelers zijn onder zijn hoede dan ook doorgebroken in het eerste elftal. Van der Zwaan kenmerkt zich bovendien door een oefenmeester met moderne oefenstof en liet zijn ploeg altijd volgens de laatste tactische opvattingen spelen.
De in Purmerend woonachtige Amsterdammer wordt bij De Rijp niet alleen gewaardeerd vanwege zijn kwaliteiten als oefenmeester, maar ook als aimabel persoon. Hij voelt zich thuis bij de cultuur van een dorpsclub en kan uitstekend samenwerken met de technische en medische staf. Dat is onder andere de reden waarom hij waarschijnlijk de langstzittende trainer van De Rijp is.

Toch komt er in de zomer van 2022 een einde aan zijn verbintenis met SV De Rijp. Bestuur en trainer willen niet het risico lopen dat spelers op hem zijn uitgekeken. Het eerste en tweede elftal is zondag geïnformeerd over het vertrek van Van der Zwaan. Zij spraken het voornemen uit om op een waardige manier afscheid te nemen van hun trainer door een sterk tweede helft van het seizoen.