SV De Rijp JMO9-1  vs. DCG JO9-5  5-7

Het ochtendglooiende complex ontdeed zich van de laatste neergeslagen rijp en ontvouwde zich tot een prachtig ensemble der voetbal. Onze jeugd stond weer te trappelen om de wijze lessen der trainers van onze SV ten uitvoer te brengen.

DCG,…. tja wat kan ik u daar over vertellen,….nou een hele boel! Toen ik die leeftijd had 37 jaar geleden en voetbalde bij KBV (Riekerhaven Amsterdam) was dit een vereniging waar je je niet in moest vergissen. Vaak een matig begin waarbij je als tegenstander dacht dit word een snelle overwinning. Niets is minder waar, en dit bleek ook deze x weer 37 jaar later😄😄😄.Dan sta je te fluiten en herbeleef je alles weer! Voor aanvang onze kanjers nog proberen dit duidelijk te maken….” maak nu niet….als ik….vroeger…., pas op en wees scherp…want”…Grandioos je had die koppies moeten zien!!

Enfin we begonnen zeer voortvarend en kwamen al snel op een 2-0 voorsprong. Ja trainer, wat was dat nu voor een verhaal net? Je zag ze glimmen en de overmoedigheid maakte zich meester. Hierdoor liep onze verdediging averij op en dit resulteerde in een rappe onverwachte 2-3. De motor moest weer aan, en zo gemakkelijk ging het toch allemaal niet. Na hard werken was de 3-3 en 4-3 gauw een feit, erg knap. De rust kwam en de limonade was weer lekker zoals gebruikelijk! Dit met dank aan Coen Stoop en Vincent Veenstra, die door dag en dauw iedere zaterdag een stukje ” beste” van hunzelf geven aan onze vereniging inzake de totale vooreiding voor de gehele thuisspelende jeugd! Hulde!! Dit mag ook gezegd worden.

Maarrrr ook de lekkere limonade kon niet voorkomen dat mijn voorspelling uitkwam helaas. DCG bracht tempo in het spel, en had ons spel goed uitgelezen. Dit resulteerde tot een snelle 4-4 en 4-5 waarbij wij nog een laatste toegift gaven tot de 5-5 en het uiteindelijk lieten lopen tot 5-7. DCG liet goed merken dat zij de uiteindelijke winnaar waren, maarrrr dat nam niet weg dat onze jongens en meiden hun oprecht feliciteerde met hun behaalde overwinning. Dit werd ook zo onder woorden gebracht door de leider en meegereisde support van DCG. Zij hadden de gehele wedstrijd inclusief ontvangst als zeer plezierig en sportief ervaren en bedankte ons hiervoor!

Ik mag wel zeggen dat dit voor mij de grootste overwinning was en hier ben ik nog het meest trots op! Sportiviteit/ respect en fatsoen op de velden! Dus ondanks dit resultaat het weten op te brengen om je tegenstander te feliciteren is al een overwinning opzich geloof me!!😉.

Fijne voorjaarsvakantie toppers ook hier toch weer trots op jullie👍👍.

Barry Miedema