Afgelopen weekend stond in het teken van de nationale voetbaldag. Een weekend om het amateurvoetbal te vieren en stil te staan bij het moois dat voetbal brengt. Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om de stille krachten van het tweede een keer in het zonnetje te zetten.

Het seizoen 2021-2022 beloofde weer een volledig voetbaljaar te worden na de beperkingen van corona. Voor de tweede keer trad het 2e elftal van SV De Rijp aan in de reserve 1e klasse met als doelstelling een gooi te doen naar de middenmoot in de competitie en lekker mee te voetballen. Uiteraard was dit lastig in te schatten van tevoren, omdat het eerste seizoen in de 1e klasse al in oktober 2020 werd beëindigd. We hebben uiteindelijk voor een flinke verrassing gezorgd en onze doelstelling overtroffen!

Het team ging geweldig uit de startblokken. Met uitzondering van een verliespartij tegen het, voor S.V. De Rijp 2, altijd lastige Spirit 30 (het blijven toch jonge jongens, proost!) werd er in de beginfase zes keer gewonnen. Ons eigen A-veld leek weer een onneembare veste. Er is met ongekend veel werklust gestreden en op 5 december 2021 stond ons al een eerste ‘finale’ te wachten. We gingen met Zouaven de strijd aan om de eerste periode. We hebben in een onderlinge confrontatie een geweldige pot gespeeld, maar helaas moesten we in dit team ons meerdere erkennen. Verliezen van de uiteindelijke kampioen is ook geen schande.

Na een korte coronagerelateerde pauze mochten we in februari weer starten met de competitie. De uitdaging? Nog 18 wedstrijden spelen in vier maanden tijd. Ook in de tweede periode zijn we op jacht gegaan naar een periodetitel. We hebben een goede poging gewaagd en verschillende zware wedstrijden over de streep getrokken. Helaas, moesten we in deze periode VVW (nummer 9 op de ranglijst) voor ons dulden en werden wij weer tweede.

Het stevige programma had zijn weerslag op de resultaten in de derde periode. Fysiek werd het zwaarder en de doordeweekse programma’s zorgden voor de nodige pijntjes. We zijn hierdoor zelfs een keer laatste geëindigd in de competitie, namelijk in deze derde periode (ook knap toch?). We hebben enige tijd de stille hoop gehad, dat we in de buurt konden blijven van Zouaven. Na zondagen en doordeweekse avonden voetballen, wat puntjes sprokkelen hier en daar, maar helaas ook regelmatig onderuitgaan bleek dit toch een brug te ver.

Een zwaar bevochten einde? Zeker! Een bedroevende laatste periode? Ja! Echter, eindigen we zeker niet in mineur, want wat is de som van deze drie periodes? Een geweldige prestatie met een derde plaats in de reserve 1e klasse en een halve finale in de promotie naar de reserve hoofdklasse. En die kan je in je zak steken!

De halve finale hebben we op zondag 12 juni, na een uur rijden richting Soest (literprijs euro 95: € 2,49), helaas niet gewonnen, maar dit seizoen mag wel gevierd worden en de toppers van dit team kunnen met opgeheven hoofd de poorten van het complex sluiten in 2022.

We bejubelen vandaag niet de sterren, niet de veelscorende spitsen, de noeste verdedigers, de dravers op het middenveld, maar we bejubelen het hardwerkende collectief na deze uitzonderlijke prestatie! 35 spelers hebben zich in het shirt van S.V. De Rijp 2 gehesen, gaten gedicht bij ons team en andere teams, iedere week de volle 100% gegeven en het team naar de halve finale voor promotie naar de reserve hoofdklasse A gedragen. Wie zijn deze jongens? Gewoon wat goede gasten uit de buurt. Jongens uit het dorp die tijdens hun wedstrijden gebrand zijn om de tegenstander aan te pakken, maar daarbuiten zichzelf niet al te serieus nemen, een biertje willen drinken, gewoon lol willen trappen en voetbal is daar het middel voor. Speciale dank aan al deze 35 helden (in ieder geval mijn helden) en hun trainers:

Matthijs Zijp, Matthijs Mars, Rick Waal, Robbert Waal, Nick Blokdijk, Vince Pasteuning, Jurjen Cramer, Aris Meester, Pascal Oudejans, Rody Gast, Jos Timmer, Mike Poel, Bas Werring, Tim Deitmers, Cas Veenman, Frits Melten, Mike Koster, Remon Smit, Luc Roelofsen, Menno Roelofsen, Milan Visch, Julian van den Busken, Benk Janssen, Reece Hornkamp, Leon Commandeur, Beau van Leeuwen, Patrick Brouwer, René Boots, Berry Schuit, Max Huider, Nick Visser, Stijn Deitmers, Jens Nibbering, Brian Rijnbout, Wesley Rollman, Peter Koster, Casper Hogenes en Nico Oudejans.

Namens dit team heel veel succes gewenst aan het 1e elftal in de strijd tegen Succes. Zorg er voor dat we met z’n allen over twee weken een gezellig feestje kunnen vieren en Peter van der Zwaan na 8 jaar een waardig afscheid kunnen geven!

Een trots teamgenoot