SV De Rijp volgt in verband met het coronavirus de maatregelen die de overheid en het RIVM voor de sport hebben vastgesteld.

Vanaf zondag 19 december zijn harde lockdown-regels van kracht die ook grote invloed hebben op de sport in het algemeen en het voetbal in het bijzonder.
We zetten de belangrijkste hieronder op een rijtje:

• Binnensportlocaties zijn gesloten. Buitensportlocaties zijn open tussen 0.500 en 17.00 uur
  • Voor volwassenen van 18 jaar en ouder is sporten buiten toegestaan in met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Als echt serieus voldoende afstand te houden is tussen de groepen, dan is het mogelijk dat enkele tweetallen op dezelfde locatie actief zijn. De instructeur mag maar aan maximaal twee personen op hetzelfde moment instructies geven. Groepslessen verzorgen aan meerdere groepjes van twee tegelijkertijd is dus niet mogelijk.
  • Voor kinderen tot en met 17 jaar is sporten buiten toegestaan. Ook het spelen van onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club is toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan.
  • Onderlinge wedstrijden op de buitensportaccommodatie worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek toegestaan.
  • De kantine is gesloten. Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op buitensport-locaties.
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
  • De 1,5 m is eveneens niet verplicht als dit de sportbeoefening in de weg staat.
  • Er mogen geen andere activiteiten in de sportaccommodatie plaatsvinden (bijvoorbeeld klaverjassen).

Voor alle overige, algemene, veelal al langer geldende voorschriften verwijzen wij naar het uitgebreide Algemeen Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF [pdf] op de website van NOC-NSF.

Het bestuur.