Coronamaatregelen

/Coronamaatregelen
Coronamaatregelen2021-06-02T20:45:31+00:00

Bij SV De Rijp gelden in verband met het coronavirus de maatregelen die de overheid en het RIVM hebben bekendgemaakt:

Update coronamaatregelen vanaf 5 juni 2021

Na de aangekondigde versoepelingen per 5 juni 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal (bron: www.knvb.nl):

• het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen
  • senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking in en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden
  • op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn
  • kleed- en doucheruimtes mogen weer open
  • binnensportaccommodaties mogen open. Zaalvoetballers vanaf 18 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Zaalvoetballers tot en met 17 jaar mogen trainen en jeugdwedstrijden spelen tegen voetballers van andere verenigingen
  • geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie

Lees de meest actuele informatie op de website van de KNVB: ‘veelgestelde vragen over coronavirus en voetbal’

——

Maatregelen lockdown light SV De Rijp per 15 oktober 2020

In verband met de lockdown light-maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd worden de mogelijkheden om bij SV De Rijp te voetballen en het complex te betreden voor de komende weken verder beperkt. Het bestuur betreurt dit uiteraard, na alles wat we dit jaar al hebben moeten doorstaan. Echter, om zo spoedig mogelijk weer te kunnen terugkeren naar het oude normaal, zullen we opnieuw door de zure appel moeten heen bijten. We hopen dan ook op ieders begrip en dat een ieder ook de discipline kan opbrengen zich aan de nieuwe voorschriften te houden. Als deze niet worden nageleefd, kan de gemeente ons complex sluiten. Wij doen dan ook een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van ons allen.

De volgende regels zijn tot nader order van kracht:

• Al onze competities worden in elk geval voor de komende 4 weken stilgelegd.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van 4 personen en met onderling 1,5 meter afstand. Dit getal van 4 personen is exclusief trainer. De groepjes zijn herkenbaar en voetballen zoveel mogelijk in vaste samensteling.
  • Voor jeugdteams tot en met Onder-17 geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen.
  • Maximaal 30 personen mogen zich in één zelfstandige binnenruimte (zaal) bevinden. Voor ons geldt: in groepjes met vaste samenstelling trainen, met maximaal 4 personen per groepje. Er mogen meerdere groepjes in één binnenruimte trainen. Let op: dit getal van 30 is inclusief trainer(s).
  • Wanneer in een ruimte zowel sporters vanaf 18 jaar als jeugdigen sporten, dan geldt ook het maximum aantal van 30 personen.
  • Binnen de groepjes én tussen de groepjes houdt men minimaal 1,5 meter afstand.
  • Kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten. Volgens de regels zijn toiletten eventueel wel toegankelijk.
  • Geen publiek, dus ook geen ouders van trainende kinderen, toegestaan op ons complex.
  • Na afloop van de training verlaat iedereen het complex zo snel mogelijk.

Voor alle overige, algemene, veelal al langer geldende voorschriften verwijzen wij naar het uitgebreide Algemeen Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF [pdf] op de website van NOC-NSF.

Het bestuur.