Coronamaatregelen

/Coronamaatregelen
Coronamaatregelen2020-10-20T16:40:42+00:00

Bij SV De Rijp gelden in verband met het coronavirus de maatregelen die de overheid en het RIVM hebben bekendgemaakt:


Maatregelen lockdown light SV De Rijp per 15 oktober 2020

In verband met de lockdown light-maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd worden de mogelijkheden om bij SV De Rijp te voetballen en het complex te betreden voor de komende weken verder beperkt. Het bestuur betreurt dit uiteraard, na alles wat we dit jaar al hebben moeten doorstaan. Echter, om zo spoedig mogelijk weer te kunnen terugkeren naar het oude normaal, zullen we opnieuw door de zure appel moeten heen bijten. We hopen dan ook op ieders begrip en dat een ieder ook de discipline kan opbrengen zich aan de nieuwe voorschriften te houden. Als deze niet worden nageleefd, kan de gemeente ons complex sluiten. Wij doen dan ook een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van ons allen.

De volgende regels zijn tot nader order van kracht:

  • Al onze competities worden in elk geval voor de komende 4 weken stilgelegd.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van 4 personen en met onderling 1,5 meter afstand. Dit getal van 4 personen is exclusief trainer. De groepjes zijn herkenbaar en voetballen zoveel mogelijk in vaste samensteling.
  • Voor jeugdteams tot en met Onder-17 geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen.
  • Maximaal 30 personen mogen zich in één zelfstandige binnenruimte (zaal) bevinden. Voor ons geldt: in groepjes met vaste samenstelling trainen, met maximaal 4 personen per groepje. Er mogen meerdere groepjes in één binnenruimte trainen. Let op: dit getal van 30 is inclusief trainer(s).
  • Wanneer in een ruimte zowel sporters vanaf 18 jaar als jeugdigen sporten, dan geldt ook het maximum aantal van 30 personen.
  • Binnen de groepjes én tussen de groepjes houdt men minimaal 1,5 meter afstand.
  • Kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten. Volgens de regels zijn toiletten eventueel wel toegankelijk.
  • Geen publiek, dus ook geen ouders van trainende kinderen, toegestaan op ons complex.
  • Na afloop van de training verlaat iedereen het complex zo snel mogelijk.

Voor alle overige, algemene, veelal al langer geldende voorschriften verwijzen wij naar het uitgebreide Algemeen Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF [pdf] op de website van NOC-NSF.

Het bestuur.