Kantinediensten

/Kantinediensten
Kantinediensten2021-08-09T08:51:06+00:00

Plan zelf je kantinedienst via de Voetbal.nl-app

Zoals eerder gemeld, introduceert SV De Rijp vanaf seizoen 2021/22 het zelfroosteren voor kantinediensten. Via de Voetbal.nl-app kan zelf opgeven worden wanneer hij of zij beschikbaar is vrijwilligerstaken uit te voeren. Ieder lid vanaf achttien jaar van SV De Rijp heeft rechten en plichten. Het recht om gebruik te maken van de faciliteiten die de club biedt en de plicht om twee keer per jaar vrijwilligerstaken uit te voeren. Het gaat dan om een middag of een ochtend. Voor leden tot achttien jaar worden ouders geacht dit op zich te nemen. In het eerste jaar van de app, waarin er ongetwijfeld wat kinderziektes zullen optreden, betreft het alleen kantinediensten. Later wordt de app ook uitgebreid met de optie van bijvoorbeeld een schoonmaakklus of het fluiten van een wedstrijd.

Veel leden kennen de Voetbal.nl-app al langer. Degenen die deze applicatie nog niet hebben geïnstalleerd op hun smartphone zullen dit eerst moeten doen. Vervolgens kun je met behulp van deze handleiding zelf kantinediensten inplannen. De weg wijst zich vanzelf.  Het eerste weekend voor het opgeven van kantinediensten is die van 4 en 5 september. Dan start voor veel elftallen de bekercompetitie. De reguliere competitie start in het weekend van 25 en 26 september. Tot maandag 13 september geven wij de tijd om je op te geven voor een dienst, dan zijn intussen ook de speelschema’s bekend.

Ten overvloede ongetwijfeld, wil het bestuur nog eens aangeven hoe belangrijk de kantinediensten zijn voor SV De Rijp. Samen met de contributies en het sponsorgeld is de kantineomzet bepalend voor het voortbestaan van onze mooie club.

Spelregels kantinedienst

• Ieder lid of ouder van een jeugdlid voert twee kantinediensten in. Er kan geen rekening worden gehouden met het (gewijzigde) competitieprogramma. Je kiest zelf voor een zaterdag of een zondag.
  • Ouders met meerdere jeugdleden bij SV De Rijp hoeven niet meer dan twee kantinediensten per seizoen te vervullen.
  • Wie onverhoopt op de opgegeven dagen verhinderd is moet zelf voor vervanging zorgen.
  • Als er data zijn waar niemand op heeft ingeschreven, dan wijst de beheerder zoals vroeger leden of ouders van leden aan.
  • Aan het einde van het seizoen moet ieder lid, of ouders van leden, honderd punten hebben verzameld. Een kantinedienst is goed voor vijftig punten, twee voor honderd punten.
  • Wie verzuimd heeft één kantinedienst te vervullen en dus over slechts vijftig punten beschikt, kan een boete van 25 euro tegemoet zien. Een heel seizoen geen kantinedienst (of straks een andere vrijwilligerstaak) betekent vijftig euro boete.
  • Trainers en bestuursleden zijn gevrijwaard van kantinediensten.

Handleiding vrijwilligerstaken Voetbal.nl-app

Kantinecommissie