Minikamp 2014_1

Je zal je maar opgeven voor minikamp bij SV de Rijp. Dan weet je van te voren een paar dingen:

  1. Je gaat voetballen.
  2. Je gaat slapen in een tent en je gaat keten.
  3. Je gaat je uiterste best doen om te winnen.
  4. Je gaat veel plezier maken en weinig slapen.
  5. Je hoopt dat het prachtig weer wordt zodat je nat kan worden zonder dat je ouders boos worden.

Zaterdagmorgen17 mei kwamen er negentig kinderen met slaapzak, zwemspullen, handdoeken en natuurlijk een zaklamp voor ’s nachts. Er stonden drie enorme luchtkussens waarvan er twee met water, en omdat het prachtig weer was was dat een schot in de roos. Op het nieuwe A-veld waren allemaal voetbalspelletjes opgesteld. De brandweer had een pomp neergezet en de kinderen moesten een vuurtje uitspuiten. In de pauzes kregen de kinderen brood, drinken, ijsjes, snoep, patat en een kroket of frikandel.

Minikamp 2014_2

Na het avondeten stond opeens de brandweer met een enorme brandweerslang paraat om de kinderen ff te douchen want dat word snel vergeten als je op kamp bent. De leiding had bedacht dat een film wel leuk was voordat er een disco kwam. Maar omdat het zo mooi weer was keken er uiteindelijk tien kinderen film en de rest was aan het voetballen. Na de disco, om een uur of 11, gingen we met zijn allen om het kampvuur en werden de kinderen nog getrakteerd op een heksenverhaal verteld door juf Olga ( hartelijk dank daarvoor Olga).

Minikamp 2014_3

Na het heksenverhaal gingen we tandenpoetsen en lekker naar bed. Een aantal kindjes zijn als een blok in slaap gevallen, net als leider Nico, en een aantal zijn nog even lekker aan het keten gegaan. Om 2 uur was het stil om vervolgens om 6 uur wakker gemaakt te worden met toeter!! Lekker met zijn allen nog ontbijten en na het ontbijt moe en voldaan naar huis!
Uit verschillende hoeken horen we al dat een aantal kinderen de rest van de dag lekker lui op de bank hebben gelegen en nergens meer energie voor hadden.

Onze dank gaat uit naar iedereen die ons gesponsord hebben, en natuurlijk naar alle vrijwilligers. Het was weer een onvergetelijk minikamp.

De organisatie van het minikamp.

 

P.s. Er zijn nog een aantal spullen in de kleedkamers blijven liggen. Wij hebben alles verzameld en in een doos gedaan. Dus mochten jullie nog wat missen, dan kunnen jullie die bij de voetbal ophalen.